Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - Θωρακίζουμε το άσυλο των ιδεών και της γνώσης στα ΑΕΙ


























Σήμερα (22/12) πραγματοποιήθηκε η τελευταία για το 2020 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τηλεδιάσκεψης στην οποία παρουσιάστηκε και η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ με τις αλλαγές για τη συνολική βελτίωση των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Ξεχωριστή μνεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις παρεμβάσεις για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και την ενίσχυση της φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. «Από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες θα συζητήσουμε σήμερα επιτρέψτε μου να κάνω μία ειδικότερη αναφορά σε δύο νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Πολιτισμό. 

Το πρώτο, για το οποίο θα μας μιλήσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναβαθμίζει από τη μία τις σπουδές, από την άλλη την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και εξασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα εξηγήσει ακριβώς η Νίκη πώς θα δουλέψει το καινούργιο σύστημα. 

Και ο πιο μικρός αριθμός επιλεγμένων τμημάτων στα μηχανογραφικά των υποψηφίων κατευθύνει τα νέα παιδιά σε πεδία τα οποία πραγματικά επιθυμούν, αντί σε κάποιο τυχαίο, όπως αρκετά συχνά τους οδηγεί η σημερινή διαδικασία. Θέλω να σας θυμίσω ότι το 30% των εισαγομένων στην ανώτατη εκπαίδευση σήμερα δεν αποφοιτά ποτέ. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τόλμη και θάρρος. 

'Αλλη μία σημαντική μεταρρύθμιση την οποία θα συζητήσουμε σήμερα έρχεται να πλαισιώσει την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, εμπεδώνοντας την ομαλή λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ενισχύονται ποινικές και πειθαρχικές διατάξεις κατά της ανομίας στους χώρους των πανεπιστημίων, οι οποίοι πια θα προστατεύονται με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Και ιδρύεται Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από εκπαιδευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ώστε να θωρακίζεται το άσυλο των ιδεών και της γνώσης από τις επιθέσεις της βίας και του εγκλήματος».




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου