Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ανωτατοποίηση Σχολής Αστυφυλάκων - Ποιο το όφελος για τους αστυνομικούς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές


Η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των αστυνομικών είναι διαχρονικό ζήτημα που απασχολούσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Με το άρθρο 36 στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας αφού ανωτατοποιείται η Σχολή Αστυφυλάκων, κάτι που πρέπει να πιστωθεί στην παρούσα Διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία με ζέση το διεκδίκησε, προς όφελος των Αστυνομικών των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών οφείλουμε να επικοινωνήσουμε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια δικαίωση όλων των συναδέλφων των πανελληνίων εξετάσεων οι οποίοι καίτοι ήταν αριστούχοι μαθητές και μπορούσαν να επιτύχουν σε Σχολές με υψηλές βάσεις, εντούτοις επέλεξαν το επάγγελμα του Αστυνομικού. Το ισχύον όμως για πολλά χρόνια σύστημα δεν τους επιβράβευε, ως όφειλε, αφού η Σχολή Αστυφυλάκων δεν οριοθετείτο ασφαλώς σε συγκεκριμένες ακαδημαϊκές διαβαθμίσεις της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Με την προωθούμενη ρύθμιση:

- Θα αναβαθμισθεί το πτυχίο της Σχολής Αστυφυλάκων και θα είναι ισότιμο με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας.

- Θα εναρμονιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης της Bologna που ορίζει ως ελάχιστο χρόνο σπουδών για την αναγνώριση πανεπιστημιακού πτυχίου τα 3 έτη και θα τυγχάνει της αποδοχής της ακαδημαϊκής κοινότητας.

- Θα αναγνωριστεί το πτυχίο της Σχολής Αστυφυλάκων ως πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

- Θα αναγνωριστεί το πτυχίο ως πανεπιστημιακό από ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς (π.χ. Frontex - Europol - Interpol κλπ).

- Θα υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της ευρωπαϊκής ένωσης.

- Πλέον θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση σεμιναρίων (εξομοίωσης) έτσι ώστε τα οφέλη από την αναβάθμιση του πτυχίου Σχολής Αστυφυλάκων να έχουν εφαρμογή και να μπορούν να τα καρπωθούν και όσοι συνάδελφοι έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή με το σύστημα γενικών εξετάσεων.

- Θα υπάρξει ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών εναρμονισμένου με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

- Θα εφαρμοστεί σύστημα πιστωτικών μονάδων για τα εξεταζόμενα μαθήματα κατ’ εφαρμογή όσων ισχύουν και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ίδρυμα της χώρας.

- Θα υπάρξουν μελλοντικές αξιώσεις για τους απόφοιτους της Σχολής Αστυφυλάκων με την εξέλιξή τους τόσο βαθμολογική όσο και μισθολογική.

Είναι σίγουρο ότι μία συνεχώς αναβαθμιζόμενη εκπαίδευση των αστυνομικών με ποιοτικά χαρακτηριστικά δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα που αναμένουν οι Πολίτες από τον Έλληνα αστυνομικό με παράλληλη έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών και των κόπων των συναδέλφων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Δείτε επίσης: 



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


18 σχόλια:

  1. Και τα παιδιά που μπαίνουν τώρα τι θα κανουν; είναι κρίμα να το χασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. 1000 αδερφέ θα πάρει πολλούς και φέτος

      Διαγραφή
    2. Ακούγεται δεξιά αριστερά ότι θα πάρει παραπάνω άτομα από ότι πέρσι. Τώρα θα είναι 800, 900, 1000 κανείς δεν ξέρει.

      Όπως επίσης κανείς δεν ξέρει αν αυτά είναι αλήθεια ή όχι μέχρι να βγει επίσημη ανακοίνωση.

      Προσωπική συμβουλή, σταματήστε να ακούτε τις διάφορες φωνές. Μην πάτε να γράψετε με το σκεπτικό ότι θα πάρει πάλι πολλά άτομα και η βάση θα είναι στα 13.000.

      Να πάτε να γράψετε για 16.000+ ώστε ακόμα και λίγους να πάρει να είστε μέσα.

      Διαγραφή
  3. Ειστε σιγουρος οτι θα παρει τοσους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω 10% του 19.πως θα μαθω τι επιλαχων ειμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου εκεί θα κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα ζητάς να μάθεις τι σειρά είσαι στους επιλαχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμαθε καποιος θεση επιλαχων και με τι μορια;

      Διαγραφή
  6. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν κενες θεσεις στην αστυφυλακων έχουν καλέσει επιλαχών αλλά δεν ξέρω πόσους λογικά αυτό γίνεται μετά την κατάταξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπαρχει επιλαχων που τον καλεσανε με το 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΕΚ Α΄ 247/2020 - ΝΟΜΟΣ 4760/2020 - ΑΡΘΡΟ 36 - Ρυθμίσεις θεμάτων φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας

    Έξι (6) εξάμηνα η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 - Τι θα γίνει με τους απόφοιτους προηγούμενων ετών

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/12/2472020-47602020-30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή