Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα στη λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) - Αναλυτικές πληροφορίες

Τα προβλήματα στη λειτουργία των 
Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) αποτελούν αντικείμενο ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. 

Δείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών.

Η έλλειψη ναυτοδιδασκάλων αλλά και οι χρόνιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές έχουν οδηγήσει σε υπολειτουργία τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της χώρας. 

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Το θέμα το είχαν αναδείξει έγκαιρα (ήδη από τον Σεπτέμβριο) με Ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς όμως να έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση από τα συναρμόδια Υπουργεία. 

Η βασική αιτία είναι η υποστελέχωση των Ακαδημιών και οι μεγάλες ελλείψεις σε ναυτοδιδάσκαλους, αφού η πλειονότητά τους είναι συνταξιούχοι ναυτικοί του ΕΦΚΑ (πρώην Ν.Α.Τ), στους οποίους, σύμφωνα με τον Νόμο εάν παρέχουν διδακτικό έργο σε ΑΕΝ, επιβάλλεται μείωση της κύριας και επικουρικής τους σύνταξης κατά 30%. Αυτό όπως είναι αναμενόμενο λειτουργεί αποτρεπτικά. 

Οι Βουλευτές επανήλθαν σήμερα με νέα Ερώτησή τους, την οποία συνυπέγραψε η Χαρά Κεφαλίδου, προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Στην Ερώτησή τους ρωτούν αν η Κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα εξαιρεί τους συνταξιούχους ναυτικούς του ΕΦΚΑ, πρώην Ν.Α.Τ., από τις διατάξεις του σχετικού Νόμου περί μείωσης της τάξης των 30% των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους, στην περίπτωση που αυτοί παρέχουν διδακτικό έργο σε ΑΕΝ. 

Επίσης, ρωτούν τους Υπουργούς αν υπάρχει βούληση στήριξης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν προκειμένου να ενισχυθούν σε ποιότητα σπουδών, διδακτικό προσωπικό και υποδομές οι ΑΕΝ. 

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αναγκαίες προκειμένου οι ΑΕΝ της χώρας να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά και απρόσκοπτα, παρέχοντας στους σπουδαστές το δικαίωμα δωρεάν σπουδών υψηλού επιπέδου, διατηρώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντίστοιχων ιδιωτικών σχολών.


Δείτε εδώ όλα τα για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου