Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Επηρεάζουν οι αλλαγές που προωθεί το ΥΠΑΙΘ τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021; Η απάντηση είναι ΝΑΙ






























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 


Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Μάλιστα, στόχος του ΥΠΑΙΘ είναι η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων άμεσα ακόμα και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων αιφνιδιάστηκαν από τις ανακοινώσεις του υπουργείου ωστόσο το ΥΠΑΙΘ στην επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

Να σημειωθεί ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν επηρεάζεται επ’ ουδενί η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς οι αλλαγές δεν αφορούν τα προς εξέταση μαθήματα, την ύλη ή οτιδήποτε αφορά στην προετοιμασία τους. 

Αφορούν μόνο την κατάταξή τους στις σχολές προτίμησής τους, αφού έχουν ολοκληρώσει και τις εξετάσεις. 

Επίσης, και η ηγεσία του υπουργείου στις δημόσιες τοποθετήσεις της κινείται στο μήκος κύματος με την επίσημη ανακοίνωση όπως και η Υπουργός στην τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση. (δείτε εδώ).

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και ουσιαστικά παραβιάζεται η κοινή λογική. Μάλιστα είναι χειρότερο όταν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε με λογικά επιχειρήματα τις προθέσεις μας.

Η διαδικασία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 ολοκληρώνεται τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση των Βάσεων και για κάποιες κατηγορίες υποψηφίων και αργότερα.

Κάθε αλλαγή μεσούσης της χρονιάς προφανώς και επηρεάζει τους υποψήφιους και τις επιλογές τους

Ναι, δεν επηρεάζει την εξέταση των μαθημάτων αλλά μπορεί να επηρεάσει το πλάνο οργάνωσης για τις εξετάσεις πολλών υποψηφίων.

Και για να γίνει πιο αντιληπτό σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα.

Ένας υποψήφιος της επαρχίας έχει ως στόχο να πετύχει την εισαγωγή του σε ένα χαμηλόβαθμο τμήμα της περιοχής του και προετοιμάζετε προφανώς σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς επιπλέον υποστήριξη. Επηρεάζεται αυτός ο υποψήφιος ναι ή όχι;

Σημείωση - Δεν πρέπει να εξετάζουμε αν πρέπει να γίνονται όλα αυτά που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια (κακώς) αλλά αν επηρεάζονται οι φετινοί υποψήφιοι.

Οι κανόνες στον αγώνα δεν πρέπει να αλλάζουν ποτέ κατά τη διάρκειά του

Δείτε επίσης: 







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Με αποφοίτους που κάνουν μηχανογραφικό τί γίνεται; Πότε θα μπορούν να το υποβάλλουν; Έχει φάσεις και για αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή