Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Τι σημαίνει πρακτικά η εφαρμογή ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021


























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 


Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Μία από τις δύο σημαντικές αλλαγές είναι η θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα.

Τι σημαίνει πρακτικά η εφαρμογή ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Η συγκεκριμένη αλλαγή είναι ουσιαστικά ένας ''κόφτης'' για την εισαγωγή των υποψήφιων στα ΑΕΙ και στην περίπτωση που ο αριθμός εισακτέων παραμείνει στα περσινά επίπεδα θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες θέσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων να μείνουν κενές και σε πολλά τμήματα πιθανότατα θα υπάρχουν πολλοί λίγοι πρωτοετείς φοιτητές.

Δηλαδή σε κάθε περίπτωση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα εισαχθούν πολλοί λιγότεροι φοιτητές στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου