Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αιτήσεις για το «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας» των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2020-2021 - Δήλωση Κεραμέως

2.908 έγκυρες αιτήσεις υπέβαλλαν οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων για το «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας» περιόδου 2020-2021 στις περίπου 3.000 θέσεις μαθητείας που προκηρύχθηκαν.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά οι αιτήσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και οι ενστάσεις, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης της μαθητείας στη σελίδα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ και όλοι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αίτησή τους και στα επόμενα βήματα των εγγραφών.

Η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Συνεχίζουμε έμπρακτα τη στήριξη στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας και την προσπάθεια για αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ., συνδέοντας την Μεταλυκειακή Ε.Ε.Κ. με την αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. ανταποκρίθηκαν άμεσα στις προσκλήσεις για θέσεις μαθητείας που εκδόθηκαν από όλες τις Π.Δ.Ε., σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία και τις ισχυρές επιπτώσεις σε όλα τα σχήματα μαθητείας πανευρωπαϊκά. Οι αιτήσεις των υποψηφίων ολοκληρώθηκαν ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές μονάδες, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σε όλα τα ΕΠΑ.Λ., Δ.Δ.Ε. και Π.Δ.Ε. αναρτώνται οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των υποψηφίων. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί όλους τους υποψήφιους, τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ. και τα στελέχη της εκπαίδευσης για την υποστήριξη στο θεσμό της μαθητείας.»Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου