Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Υπουργός Παιδείας: Δεν περιποιεί τιμή στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο η εισαγωγή με βαθμό 0,6 στα 20 - Οι υποψήφιοι στη Φάση Α του Μηχανογραφικού Δελτίου θα έχουν 15 επιλογές






























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μίλησε στην τηλεόραση του MEGA και αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται αναφορικά με τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «περιπτώσεις εισαγωγής φοιτητών με βαθμό 0,6 στα 20 δεν περιποιεί τιμή στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο και η πολιτεία οφείλει να αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο σπουδών».

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

«Η πρόταση που έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο είναι να υπάρξει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής», είπε η κ. Κεραμέως διευκρινίζοντας ότι η βάση δεν θα είναι οριζόντια και θα είναι διαφορετική για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. «Προβλέπεται κάθε πανεπιστημιακό τμήμα να θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου» επισήμανε. Έτσι, θα δοθεί «για πρώτη φορά η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να ορίσουν το ακαδημαϊκό προφίλ που θέλουν».

Πρόθεση είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής να ισχύσει από το καλοκαίρι, συμπλήρωσε η υπουργός.

Επίσης, σε συζήτηση έχει τεθεί ακόμη μία αλλαγή - να υπάρχει όριο στις επιλογές που μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό.

Το μέτρο είναι υπό συζήτηση και η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι ίσως οι επιλογές να οριστούν περίπου στις 15. Στόχος είναι «να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν συνειδητές επιλογές και να φοιτούν στα τμήματα όσοι πραγματικά θέλουν να φοιτούν εκεί. Έτσι, θα εξασφαλίζονται θέσεις για τους φοιτητές που θέλουν να πάνε σε συγκεκριμένα τμήματα».

Δείτε επίσης: 







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου