Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ποια η βασική αδικία της εισαγωγής στις σχολές/τμήματα σε δύο φάσεις σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΑΙΘ






















Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 


Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Μία από τις δύο σημαντικές αλλαγές είναι η διαδικασία εισαγωγής στις σχολές/τμήματα σε δύο φάσεις για τη μεγαλύτερη έμφαση στην εκφρασμένη προτίμηση των υποψηφίων σε Πανεπιστημιακό Τμήμα εισαγωγής. 

Φάση Α: συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών (σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα). 

Φάση Β: ακολουθεί την ανακοίνωση των επιτυχόντων της Φάσης Α, συμμετέχουν μόνον οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α και οι επιλογές τους περιορίζονται σε όσα Τμήματα απέμειναν κενές θέσεις από την Φάση Α.

Ποια η βασική αδικία της εισαγωγής στις σχολές/τμήματα σε δύο φάσεις 

Κάποιος υποψήφιος με λιγότερα μόρια δύναται να εισαχθεί σε κάποια σχολή στη Φάση Α και στη συνέχεια να μην μπορεί να εισαχθεί ένας υποψήφιος με περισσότερα μόρια στη συγκεκριμένη σχολή στη Φάση Β γιατί δεν ήταν στις 10 ή 15 ή όσες θα ορίζει ο νόμος επιλογές της Φάσης Α και ''αναγκαστικά'' θα την επιλέξει στη Φάση Β.

Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις η σειρά δήλωσης των σχολών στα Μηχανογραφικά Δελτία θα είναι πιο ισχυρή από τα μόρια που θα συγκεντρώσει ένας υποψήφιος.

Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. "Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις η σειρά δήλωσης των σχολών στα Μηχανογραφικά Δελτία θα είναι πιο ισχυρή από τα μόρια που θα συγκεντρώσει ένας υποψήφιος".
    Και αυτό, εσείς το θεωρείτε "αδικία";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή