Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε για τα σχολεία τα εξής:


- Και τα βασικά μέτρα, τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας θα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πάλι με κάποια κανονικότητα. για να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα σχολεία μας, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να τα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου.

- Θέλω να πω ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ αν μου επιτρέπετε, 30 δευτερόλεπτα, στους εκπαιδευτικούς μας αλλά και σε όλα τα παιδιά τα οποία περνάνε μέσα από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Δεν ήταν προφανές ότι η Ελλάδα με αυτό το ψηφιακό υπόβαθρο, θα μπορούσε κάθε μέρα να έχει σχεδόν 100.000 ψηφιακές τάξεις. Ξέρω ότι δεν είναι υποκατάστατο για τη φυσική παρουσία στην τάξη.

- Βεβαίως υπήρχαν προβλήματα, αλλά τα προβλήματα διορθώθηκαν. Και πρέπει να σας πω ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν φάνηκε να υπάρχει τέτοιο ψηφιακό χάσμα. Επειδή έχουμε εικόνα των παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τέτοια διαδικασία, δεν υπάρχει αυτό το οποίο συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες: μεγάλο ή εν πάση περιπτώσει όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό παιδιών να μην έχουν ψηφιακή πρόσβαση. 

- Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι σκύβουμε πάνω σε εκείνες τις περιπτώσεις και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι Δήμοι όπου υπάρχουν παιδιά που πράγματι δεν έχουν την τεχνολογική υποδομή να μπορούμε να τα υποστηρίζουμε. Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν.

- Και αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι αυτό να γίνει στις 7 Ιανουαρίου.


Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου