Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΦΕΚ Α΄ 247/2020 - ΝΟΜΟΣ 4760/2020 - ΑΡΘΡΟ 30 - Εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων ή στη Σχολή Πυροσβεστών χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 - Όλες οι λεπτομέρειες



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

ΦΕΚ Α΄ 247/2020 - ΝΟΜΟΣ 4760/2020 - ΑΡΘΡΟ 30 - Εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων ή στη Σχολή Πυροσβεστών 

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πυροσβεστικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Στη Σχολή Αστυφυλάκων ή στη Σχολή Πυροσβεστών εισάγονται το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 υποψήφιοι που είναι τέκνα ή αδέλφια θανόντων, εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και στις 15 Νοεμβρίου 2017, αντιστοίχως, χωρίς εξετάσεις, σε ποσοστό ενάμισι τοις εκατό (1,5%) επί του αριθμού εισακτέων το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, για την κάθε κατηγορία πληγέντων και καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισαγομένων σε αυτές. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους λοιπούς υποψήφιους Αστυφύλακες και Πυροσβέστες και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις του άρθρου 5 του π.δ. 4/1995 (Α΄ 1) ή του άρθρου 6 του π.δ. 44/ 2016 (Α΄ 68), αντίστοιχα. 

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι υπερβαίνουν τον ανωτέρω αριθμό, προηγούνται οι υποψήφιοι με τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, και σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση. 

Οι ανωτέρω τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της προτίμησής τους ή στη Σχολή Πυροσβεστών. 

Με αποφάσεις των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αντίστοιχα, ρυθμίζονται λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή απόφαση της πολιτείας να δώσει μία θέση εργασίας στους πληγέντες .Στα κακομαθημένα παιδιά που γκρινιάζουν για αυτή την απόφαση ας διαβάσουν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος και να σαι συγκεντρωσου..τα λεγομενα <> οπως λες δεν γκρινιαζουν γιατι μπαινουν στο σωμα πληγεντες..αλλα γτ μπαινουν εις βαρος αυτων που πασχιζουν για να μπουν..κανεις δεν ειπε να μην βοηθησει η πολιτεια αυτα τα ατομα, απλα να τα βοηθησει με επιπλεον θεσεις και οχι εις βαρος των υπολοιπων γιατι καταληγουν αυτοι που δεν κατατασονται σε καμια τετοια κατηγορια να βγαινουν οι αδικιμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα τα παραπάνω σχόλια.
    Οι θέσεις είναι επιπλέον κι όχι σε βάρος όσων δίνουν πανελλήνιες. Μπράβο για το ανθρώπινο πρόσωπο του κράτους που βοηθούν τα παιδιά αυτά να σταθούν στα πόδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί θέλουν να σταθούν στα πόδια τους και κάνουν και το σκ..το τους παξιμάδι και οι ίδιοι και οι γονείς πληρώνοντας αρκετά , ας τους βάλουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και μάλιστα στους Δήμους που έχουν ανάγκη δίνοντας μόρια, έλεος πια με αυτά

      Διαγραφή
  4. Οι πανελλήνιες είναι ένας διαγωνισμός που θα πρέπει όλοι να ξεκινάνε τον αγώνα τους με ίσα κριτήρια. Φτάνει πια με αυτά τα ρουσφέτια λες και άμα βάλουν τους πληγέντες στα σώματα ασφαλείας θα ξεχάσουν το τι πέρασαν η θα φύγουν όλες οι δυσκολίες. Υπάρχουν πολλες οικογένειες στην Ελλάδα που παλεύουν με δυσκολίες που δεν φαντάζεται κάποιος αυτοί τι είναι;;;; δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που βίωσαν αυτές τις δυσκολίες αλλά αν η πολιτεία ήθελε να βοηθήσει θα μπορούσε να το κάνει όταν πραγματικά το είχαν ανάγκη όχι να βγάλει νομοσχέδιο της πλάκας ώστε να μπαίνουν ελεύθερα. Έλεος πια. Έλληνες μουσουλμανικης μειονότητας της Θράκης με 2000 μόρια στην πυροσβεστική πολύτεκνοι τριτεκνοι στην αστυνομία με 10 και 11 και το παιδί που είναι ορφανό η οι γονείς του έχουν οικονομικά προβλήματα η οτιδήποτε άλλο το βάζουμε στην άκρη; τι είναι αυτό το πράγμα στην Ελλάδα ρε φίλε χίλιες δύο ειδικές κατηγορίες. Λες και οι άλλοι που παλεύουν για μια θέση τα έχουν όλα ρόδινα. Ίσα και όμοια για όλους έχουν φτάσει κάποιοι σε σημείο να παρακαλάνε να μπούνε σε ειδική κατηγορία είναι δυνατόν αντε πια φτάνει. Και πραγματικά δεν έχω τπτ απολύτως με τους ανθρώπους που έπαθαν ότι έπαθαν αλλά είναι γελοίο αυτό που προωθούν λες και αν μπούνε αστυνομία πυροσβεστική θα απαλύνουν τον πόνο τους. Μπανανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραια, χαιρομαι γι'αυτά τα νέα! απλά να μας απαντήσετε για το τί θα γίνει κ με τα παιδιά που φέτος χάσανε τον ενα ή και τους 2 γονείς τους απο covid , αυτά τα παιδια που φετος δινουν πανελληνιες τα σκέφτεται κανείς; Σας παρακαλώ μην τα αφησετε ετσι αυτα τα παιδιά, ούτε στήριξη για φροντιστήρια έχουν πια ..μην πω για την ψυχολογια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή