Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΟΑΕΔ - Επιτρέπεται η πρακτική άσκηση των μαθητευομένων των ΕΠΑΣ με υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου των self-test - Τι ισχύει για τα ΙΕΚ





















Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β/2141/22-05-2021), από τη Δευτέρα 24 Μαΐου επιτρέπεται η διενέργεια της πρακτικής άσκησης των μαθητευομένων στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος της μαθητείας σε εργασιακό χώρο, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας.

Όλη η ενημέρωση για τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ - Ενημέρωση.

Κατά την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκηση με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας από τους μαθητές είναι υποχρεωτική:

• Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
• Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από τους μαθητευόμενους και επίδειξης του αρνητικού αποτελέσματος στον φορέα υποδοχής του μαθητευομένου.
• Η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στον φορέα όπου οι μαθητευόμενοι πραγματοποιούν την πρακτική άσκηση.

Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας. Στην ανωτέρω ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες εφαρμογής των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα ΙΕΚ του Οργανισμού.

Όλη η ενημέρωση για τα ΙΕΚ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

Τέλος, πραγματοποιείται η διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω ΚΥΑ.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ καθώς και στη σελίδα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ καθώς και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου