Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ο Τσίπρας κατέθεσε για τρίτη φορά την ερώτηση για να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Νέα Δημοκρατία: Όχι τώρα η συζήτηση - ΣΥΡΙΖΑ: Ρουσφέτι στους κολεγιάρχες

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε εκ νέου (για τρίτη φορά) επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λίγες μέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Τσίπρα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: "Επιτακτική η ανάγκη να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια"

"Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια αναμφίβολα θα επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών κολεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων.

Με τη θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με τη περσινή χρονιά, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο.

Το χειρότερο όλων όμως, είναι ότι αυτή η αλλαγή που θα οδηγήσει πολλές χιλιάδες οικογένειες σε δυσχερή θέση, γίνεται σε μια χρονιά ιδιαίτερα επιβαρυμένη τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά της φετινής Γ' Λυκείου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν στερηθεί, εξ αιτίας της πανδημίας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους καθηγητές τους, τους φίλους τους, τη διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο τους, την εφηβεία τους. Και καλούνται φέτος να δώσουν εξετάσεις, έτσι κι αλλιώς, σε ένα εντελώς στρεσογόνο περιβάλλον.

Η σπουδή σας, λοιπόν, κε πρωθυπουργέ να αλλάξετε εν μέσω της πανδημίας τους όρους εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το βάρος που αισθάνονται στις πλάτες τους οι μαθητές-υποψήφιοι και δυσχεραίνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας τους, είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει την εγκληματική σας αδιαφορία για τη νέα γενιά του τόπου μας.

Μπροστά στα πιθανά κέρδη κάποιων ιδιωτών, εν προκειμένω στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν διστάζετε να θυσιάσετε το χαμόγελο τουλάχιστον 25.000 υποψηφίων, που θα ήταν επιτυχόντες αν εσείς δεν αλλάζατε εφέτος τους όρους εισαγωγής.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις προφανείς πολιτικές μας διαφωνίες για την ουσία της εκπαιδευτικής σας πολιτικής και με δεδομένο ότι η φετινή εκπαιδευτική χρονιά διεξήχθη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για τους μαθητές-υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις και για τις οικογένειές τους,

Ερωτάται ο πρωθυπουργός

Προτίθεται η κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ειδικότερα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, προκειμένου να μη μειωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων;

Ο ερωτών

Τσίπρας Αλέξης - Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Όχι από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η σχετική ερώτηση δεν θα πραγματοποιεί τώρα, «τη στιγμή δηλαδή που χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. «Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογένειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως, άλλωστε, θυμίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας. «Θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει το ρουσφέτι στους κολεγιάρχες πίσω την αγωνία μαθητών - Αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 μαθητές

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού για να απαντήσει για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας.

Αρνείται, γιατί δεν προτίθεται να αναστείλει την εφαρμογή του έστω για φέτος, που εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά σχεδόν μισή εκπαιδευτική χρονιά, μειώνει κατά ένα τρίτο τους εισακτέους και αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 μαθητές και κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Θέλει μεγάλο θράσος ο κ. Μητσοτάκης να επικαλείται την αγωνία των μαθητών για να κρύψει το ρουσφέτι του στους ιδιοκτήτες κολεγίων. Ο ίδιος που προκαλεί την αγωνία τους, αφού τους σπρώχνει ως πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια, επιβαρύνοντας χιλιάδες οικογένειες μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα της πανδημίας.

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου