Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών για εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος έτους 2021 - Προθεσμία - Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


- Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ., συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων από 13/05/2021 ημέρα Πέμπτη, έως και 28/05/2021 ημέρα Παρασκευή. Τονίζεται, ότι μετά την 28/05/2021 δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

- Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν αποστείλει / καταθέσει στο Λύκειο τους.

- Η διαδικασία υποβολής της ως άνω Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα διεκπεραιώνεται ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ χωρίς να αποστέλλεται ταχυδρομικά οιοδήποτε έγγραφο.


(α) ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ

- Μέσω του συνδέσμου https://regusr.hcg.gr να κάνουν εγγραφή ως χρήστες στην Υπηρεσία χρηστών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail) και κωδικό πρόσβασης της επιλογής τους.

- Αφού πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εγγραφή, αποστέλλεται από την Υπηρεσία μήνυμα, στο δηλωθέν e-mail, το οποίο θα περιέχει σύνδεση προς συγκεκριμένη διεύθυνση, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.

(β) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

- Στη συνέχεια και με τη χρήση του ενεργού πλέον λογαριασμού τους από την πιο πάνω διαδικασία, συνδέονται μέσω της ιστοσελίδας https://sxolesls.hcg.gr, και επιλέγουν «Νέα αίτηση».

- Μετά την είσοδό τους στη φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης και την συμπλήρωση όλων των στοιχείων αυτής, παρέχεται η επιλογή της «Προσωρινής αποθήκευσης». Στο στάδιο αυτό η αίτηση θα έχει την Κατάσταση: «ΝΕΑ» και ο/η υποψήφιος/α θα δύναται να ελέγξει τις καταχωρήσεις του/ης και να τις επεξεργασθεί όσες φορές θέλει.

- Εάν θέλει να διορθώσει κάποιο από τα δηλωθέντα στοιχεία, θα πρέπει να επιλέξει «Επεξεργασία». Εάν είναι βέβαιος/η για την ορθότητα των καταχωρίσεών του/ης επιλέγει «Καταχώριση» και η αίτησή του τίθεται σε Κατάσταση: «ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ». Στην κατάσταση αυτή δεν υφίσταται πλέον δυνατότητα επεξεργασίας και μεταβολών στην αίτηση. Σε περίπτωση που μετά την καταχώριση της αίτησης ο υποψήφιος διαπιστώσει κάποιο σφάλμα, παρέχεται δυνατότητα για «Ακύρωση» της αίτησης και επανάληψης της διαδικασίας εξαρχής.

- ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην Κατάσταση: ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ η αίτηση ΔΕΝ έχει ακόμη υποβληθεί οριστικά. Ο/η υποψήφιος/α θα πρέπει ακολούθως: 
  • Να επιλέξει «Εκτύπωση αίτησης» επιλογή η οποία έχει γίνει ενεργή μετά την «Καταχώριση» της αίτησης. 
  • Να υπογράψει την εκτυπωθείσα αίτηση [είτε ο/η ίδιος/α, είτε οι ασκούντες τη γονική μέριμνα - εποπτεία σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου (δηλαδή υποψηφίου/ας που κατά την ημερομηνία υπογραφής δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της)] και να θεωρηθεί από αρμόδια Αρχή για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.
- Η αίτηση (υπογεγραμμένη και με γνήσιο υπογραφής), καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να επισυναφθούν/ μεταφορτωθούν ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην εφαρμογή του διαγωνισμού. Προκειμένου για την επισύναψή τους επιλέγεται «Επεξεργασία δικαιολογητικών». Ο υποψήφιος/α πατάει «Προσθήκη» ώστε να προστεθεί κάθε ένα δικαιολογητικό και ακολούθως, επιλέγει το είδος του δικαιολογητικού που θα μεταφορτώσει. Για κάθε δικαιολογητικό που πρέπει να μεταφορτωθεί επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία Προσθήκης του και αποθήκευσης των ενεργειών.

- Όταν επισυναφθούν ηλεκτρονικά η αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρέχεται η επιλογή «Οριστικής υποβολής» της αίτησης. Μετά την εν λόγω επιλογή και την επιβεβαίωσή της, η αίτηση υποβάλλεται οριστικά και συγκεκριμένα τίθεται σε Κατάσταση: Οριστική, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια.

- Ο/η υποψήφιος/α, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να συνδέεται στην εφαρμογή, ώστε να δει την οριστικά υποβληθείσα αίτησή του, καθώς και τυχόν ενημερώσεις που αφορούν στην κατάσταση αυτής κατά τα επιμέρους στάδια του διαγωνισμού.

Δείτε επίσης:






Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος καθώς και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου