Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Νέα τμήματα Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας στο ΔΠΘ - Ίδρυση πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο - Παραμένει προς το παρόν το τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο


Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος επισκέφτηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα, το ακριτικό Διδυμότειχο. 

Συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, συζητήσαμε με τους βουλευτές Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμετζόπουλο, τον Δήμαρχο Ορεστειάδας, Βασίλη Μαυρίδη, Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο και Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιαννόγλου.

Νέα τμήματα και πανεπιστημιούπολη στο ΔΠΘ

Ο κ. Συρίγος εξήγγειλε την ίδρυση τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή και τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) αναγνωρίζοντας πως «το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχει πολύ καλή παράδοση στην ίδρυση Τμημάτων».

«Το ΔΠΘ έχει καταθέσει μία πρόταση, η οποία περιλαμβάνει την ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή. Οι προτάσεις ελέγχονται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, της οποίας η πρόταση ήταν θετική. Οπότε, κινούμαστε στη λογική ότι φέτος -εάν μπορέσουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες- θα λειτουργήσει Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και του χρόνου θα ιδρυθεί Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή», δήλωσε, ενώ σε άλλη αποστροφή του έσπευσε να εξηγήσει «το ότι ιδρύεται δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει απαραιτήτως του χρόνου, αλλά θα προσλάβει καθηγητές και θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται «σε στενότατη συνεργασία» με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, πρόταση των οποίων ήταν το Τμήμα να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, ώστε να προηγηθούν οι κατάλληλες προπαρασκευαστικές εργασίες. «Οι φοιτητές που θα έρθουν, να μην έρθουν και (την ίδια ώρα) να φτιάχνετε το Τμήμα», είπε ο κος Συρίγος, και πρόσθεσε πως πρέπει «να προηγηθούν τα σωστά βήματα κι εφόσον όλα πάνε καλά να λειτουργήσει από το 2022-23».

Αναφορικά με το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει από αυτό το ακαδημαϊκό έτος, ώστε στην πόλη να έρθουν φοιτητές, χωρίς όμως αυτό να είναι βέβαιο επί του παρόντος.

Επίσης, εξετάζονται οι προοπτικές ίδρυσης μίας Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες των ντόπιων κατοίκων, και θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους από άλλα μέρη της Ελλάδος να γνωρίσουν τον πλούτο της Θράκης φοιτώντας εκεί.

Παραμένει στο Διδυμότειχο το τμήμα Νοσηλευτικής για το επόμενο ακαδημαικό έτος - Αβέβαιο το μέλλον της σχολής

Την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής και του χρόνου, το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Διδυμότειχο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, στη συνάντηση του με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ο κ.Συρίγος επεσήμανε πάντως, ότι δεσμεύεται μόνο για την επόμενη χρονιά πως θα μπει στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική για το Διδυμότειχο, αφήνοντας “ανοιχτό” το ζήτημα τι θα γίνει στη συνέχεια. Επίσης τόνισε πως υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και τους φοιτητές του 4ου έτους, γιατί δεν βρίσκονται Καθηγητές να τους διδάξουν και το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια ψάχνει λύση.

Τέλος, υπήρξε συνάντηση με το Σύλλογο Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο, και ακούστηκαν οι ανησυχίες και οι προτάσεις των φοιτητριών που εκπροσωπούν τον Σύλλογο. 



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου