Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Αυξημένος κατά 10% ο αριθμός εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 - Συγκριτικός Πίνακας

Αυξημένος κατά 10% είναι φέτος ο συνολικός αριθμός θέσεων προς εισαγωγή φοιτητών/τριών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)
σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον περσινό αριθμό εισακτέων φέτος δίνονται 456 θέσεις περισσότερες, 5.174 (2021-2022) έναντι των 4.718 θέσεων (2020-2021). Η αύξηση δεν ισοκατανέμεται σε όλα τα Τμήματα του ΠΔΜ ενώ σε κανένα από τα Τμήμα του ΠΔΜ δεν παρατηρείται μείωση του αριθμού εισακτέων.

Στον πίνακα που παραθέτουμε φαίνεται ο φετινός και ο περσινός αριθμός προβλεπόμενων εισακτέων καθώς και η διαφορά εισακτέων κατά Τμήμα.

































Πολύ πιθανό (έως σίγουρο) να μην καλυφθούν όλες οι θέσεις λόγω εφαρμογής της ΕΒΕ

Μένει να δούμε μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων τον ερχόμενο Αύγουστο, σε πόσα από αυτά τα τμήματα θα καλυφθεί ο αριθμός εισακτέων λαμβάνοντας υπόψη ότι από φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, γεγονός που αναμένεται να αφήσει πολλούς υποψήφιους εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως στα με χαμηλή, κατά παράδοση, Βάση Εισαγωγής Τμήματα του ΠΔΜ.

http://www.compass.mysch.gr




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου