Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ενημέρωση για τη Διεξαγωγή Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) Υποψήφιων ΣΜΥ έτους 2021



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Οι υποψήφιοι ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ που υποβάλλουν (ηλεκτρονικά) αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με εξεταστικό κέντρο τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), θα εξεταστούν με μέριμνά της.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Οι δεκτοί υποψήφιοι θα κατανεμηθούν σε ομάδες, οι οποίες θα ξεκινούν διαδοχικά (πχ η πρώτη Δευτέρα, η δεύτερη Τρίτη κ.ο.κ) και η ημερομηνία έναρξης της κάθε ομάδας θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα (smy.army.gr) και στην πύλη της Σχολής, στις 16 Ιουν 21, με την ανακοίνωση του προγράμματος και των δεκτών υποψηφίων.

Οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) κάθε ομάδας θα διαρκέσουν πέντε (5) εργάσιμες ημέρες, ως εξής:

1η ημέρα: Α΄ ψυχομετρική δοκιμασία (γραπτή), στη Σχολή (Τρίκαλα).

2η ημέρα: Β΄ ψυχομετρική δοκιμασία (προφορική), στη Σχολή (Τρίκαλα).

3η ημέρα: Υγειονομική εξέταση στο 424 ΓΣΝΕ (Θεσσαλονίκη).

4η ημέρα: Εξέταση από την Ανώτατη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣΥΕ), στο 424 ΓΣΝΕ (Θεσσαλονίκη).

5η ημέρα: Αθλητικές δοκιμασίες στο δημοτικό στάδιο (και κολυμβητήριο όπου απαιτείται) Τρικάλων.

Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, οι οποίοι θα δηλώσουν ως εξεταστικό κέντρο τη ΣΜΥ, θα πρέπει επιπλέον να εξεταστούν έως 3 ημέρες σε πρόσθετες υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές δοκιμασίες στην Αθήνα με μέριμνα της ΔΑΕ/Β1, αφού πρωτίστως έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις ΠΚΕ που διενήργησε η ΣΜΥ.

Η επιθυμία επιλογής του εξεταστικού κέντρου στην Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωσης αφορά ΜΟΝΟ στον τόπο προτίμησης, στον οποίο επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος-α. Συνεπώς οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους την παραπάνω διαδικασία ΠΚΕ της Σχολής και αναλόγως να επιλέξουν το εξεταστικό κέντρο της αρεσκείας τους. Μετά την οριστικοποίηση της αίτησης, αλλαγές δεν γίνονται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι υποψήφιοι που έχουν κάποιο σοβαρό λόγο (υγείας, εξετάσεις, κλπ) που τους δημιουργεί κώλυμα για εξέταση στις ΠΚΕ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Σχολή από 10 έως 15 Ιουνίου 21, ώστε να κατανεμηθούν αντίστοιχα, πριν την έκδοση του προγράμματος. Οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους και να προσκομίσουν δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν το λόγο που επικαλούνται.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, κάθε αλλαγή είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.

Τηλέφωνα Τμήματος Εισαγωγικών Εξετάσεων - Μελετών (ΤΕΕ-Μ): 24310 -38635, -38637, -39632

Δείτε επίσης:



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


21 σχόλια:

  1. Και τα ωραία συνεχίζονται στη ΣΜΥ...
    Τη σκυτάλη στα καψόνια δίχως αύριο προς τους πρωτοετείς, παίρνουν οι δευτεροετεις τώρα, που σε λίγους μήνες θα γίνουν 3ετείς και πρέπει να συνεχίσουν την απαράδεκτη και χαζή επίδειξη ισχύος στους μικρότερους...
    Έτσι..Γιατί μπορούν!!!!
    Αφού δεν ελεγχονται από κανέναν....τί κι αν άλλαξε διοικητής...
    Δεν θέλει κανείς να ανεβάσει το επίπεδο της σχολής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι καψόνια....νίλες λέγονται και είναι ακόμη πιο δύσκολες από τα καψόνια.
    Μ αρέσει που οι τωρινοί 3ετείς είχαν τη φήμη ως η πιο κακή διοικούσα. Μάλλον οι τωρινοί 2ετείς θέλουν να τους ξεπεράσουν στην ηλιθιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που ακούγεται μέσα από την σχολή από παιδιά τα οποία βρίσκονται στην 1η τάξη είναι ότι η τωρινή διοικούσα συμπεριφερεται όπως αρμόζει σε μια στρατιωτική σχολή και όχι αυτά που λέτε εσείς. Η εκπαίδευση που έχει γίνει στους σπουδαστές της 1ης ταξης είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Αυτό ακούγεται από πηγές εκ των έσω. Η σχολή δεν είναι πανεπηστημιο και εγώ είμαι έτοιμος να λάβω την εκπαίδευση της για να βγω μόνιμος με γνώσεις από εκεί μέσα. Μακάρι να περάσω στην ΣΜΥ είναι όνειρο ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να περάσουν το ΣΚ τα πιο μεγάλα βισματούχα φαντάρια!!!!!!

    Χώνουν τους σπουδαστές της ΣΜΥ μέσα το ΣΚ για υπηρεσίες, ενώ από Δευτέρα φεύγουν για θερινή εκπαίδευση τριών εβδομάδων και δίνουν έξοδο στα φαντάρια Που κάαααθονται όλη μέρα!!!
    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πρώτα 2 σχόλια είναι γραμμένα από 1οετεις.. Να ξέρετε δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι φυγοπονος... Δεν έχετε μάθει την ουσία όλης αυτής της εκπαίδευσης, τα θέλετε όλα έτοιμα στα χέρια διότι δε μπορείτε να χειριστειτε την πίεση. Και εκτός αυτού σαν 1οετεις δεν έχετε περάσει τίποτα λόγω καραντίνας και λόγω χαλαρότητα των αξιωματικών προς εσάς, δεν έχετε ιδέα τι γινόταν πριν όλη αυτή την ιστορία με την πανδημία... Ευτυχώς λέμε ότι βιωσαμε σωστή εκπαίδευση και το γουσταραμε... Πραγματικά σας λυπάμαι εσάς τους φυγοπονους, καλύτερα να παραιτηθειτε να αφήσετε την θέση σας σε ένα άλλο παιδί που γουστάρει την σωστή στρατιωτικη εκπαίδευση στην πιο κατάλληλη στρατιωτικη σχολή που διατηρεί τον στρατιωτικό της χαρακτήρα στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις πως ούτε εσύ έχεις μάθει την ουσία της εκπαίδευσης..Που μιλάς για φυγόπονους....κατακαημένε που ήρθες να βγάλεις τα απωθημένα σου στο στρατό, αφού και μερικοί άλλοι μεγαλύτεροί σου, σαν κι εσένα έκαναν το ίδιο...
      Ήρθε η ώρα να πάρεις την εξουσία στα χέρια σου ε; και αυτό σε κάνει μη φυγόπονο...χαχα...
      Με τέτοια μυαλά που κουβαλάς θα περάσεις καλά στις μονάδες..Τώρα κάνε το μάγκα όσο σε παίρνει..

      Διαγραφή
    2. Θέλω να ξέρεις εσύ που μου μιλάς για εκπαίδευση, όταν θα βγεις στην μονάδα και θα τα θέλεις όλα στο πιάτο σου θα τα βρεις σκούρα... Είναι μέχρι να φας τα πρώτα χαστούκια στην στρατιωτικη σου ζωή... Δεν θα το συνεχίσω, είσαι απλά το άτομο που κρύβεται πίσω από ένα φόρουμ και έχει πάρει στο λαιμό του όλη την τάξη του.. Να ξέρεις σε κράζουν οι συμμαθητές σου... Πάρε και κάνα τηλέφωνο τους αξιωματικούς και κλαψου... Οσον αφορά την εξουσία, άστο, εσύ δεν κάνεις καν να μιλάς για εξουσία... Είσαι ακατάλληλος

      Διαγραφή
    3. Τίποτα δε θέλω στο πιάτο, να είμαι και να είσαι άνθρωπος θέλω.....κι όχι κάγκουρας...
      Γιατί πήρα στο λαιμό την τάξη μου; σαν απειλή ακούγεται...κι εσένα θα σε περιμένουν με αγάπη οι ευέλπιδες στις μονάδες...άμα θες απειλές..Όπως κρυβομαι εγώ..κρύβεσαι κι εσύ από τους αξιωματικούς ανεγκέφαλε!!
      Να σέβεσαι για να σε σέβονται...κανένας δεν είναι κάτι παραπάνω από κάποιον άλλο...
      Ξύπνα και φέρσου σαν άνθρωπος!!!
      Θα βρεθούμε στις μονάδες...ας είμαστε ενωμένοι, φιλαράκια να περάσουμε ζάχαρη...ποιό το νόημα τις εχθρότητας βλαξ;;

      Διαγραφή
  6. Μεγάλο όνειρο έχεις εσύ, σου λέει κάτι ή Ικάρων, η Ευελπίδων, ή η ΣαΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς:όνειρο ζωής. Μην μπαίνεις και πολύ ορεξάτος γιατί θα σου κοπεί η φορά και η όρεξη, από την πρώτη μέρα. Άκου και αυτούς που είναι μέσα αλλά και αυτούς που μπήκαν και βγήκαν. Και αυτοί με όνειρα, σχέδια και με καλή διάθεση πήγαν, αλλά αυτό που ξεις εκεί μέσα θα σε ξυπνήσει από το όνειρο και θα σε προσγείωση ανώμαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν αυτά που κάναν οι 3ετης άρεσαν στους 2ετης θα συνεχίσουν να τα κάνουν και αυτοί αυτά που θα πάθουν οι 3ετης από τούς 2ετης τώρα που θα φύγουν τους αρέσουν να ξέρουν τα ίδια θα πάθουν και αυτοί μπορεί και χειρότερα όπως στρώνει κάποιος κοιμάται αλλά το πώς θα ξυπνήσει δεν τό ξέρει πρέπει όλοι να μάθουν να φέρονται ως συνάδελφοι καί όχι σαν να έχουν εχθρούς απέναντι τούς άλλο πράγμα η εκπαίδευση καί άλλο αυτό που γίνεται καί φοβάμαι θά τό συνεχίσουν και οι σημερινοί 2ετης ως διοικούσα κάποτε θα πρέπει να σταματήσουν γιατί ρόδα είναι και γυρίζει κάποιοι θα πρέπει να το σταματήσουν και να είναι όλα τα παιδιά μια παρέα να σέβεται ο ένας τον άλλον όχι να συναντηθούν στον δρόμο και να μην λένε ούτε καλημέρα στην μονάδα αλλάζουν τα γράμματα να τό ξέρουν όλοι εκεί χάνεται κάθε εξουσία πού θεωρούν ότι έχουν από παλιό στέλεχος ΣΜΥ ηρεμήσετε πλέον δεν είναι εχθροί τους θέλετε φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται κάποιος δεν αντέχει το καψωνι... Άμα δεν μπορείς να γίνεις νοσοκόμα

      Διαγραφή
    2. Κάποιος είναι ανεγκεφαλος αλλά μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μ@λακ@ς ίδιος μένει έχω περάσει παλιά από τη σχολή τώρα είμαι σε άλλη που θα σε διοικεί κάποια καλοπαιδα θα τα συναντήσω

      Διαγραφή
  9. Κάποιους από τους σημερινούς τριετής τούς περιμένουν στις μονάδες από άλλη θέση τό ίδιο θα γίνει καί με τους σημερινούς διετής πού άρχισαν να το βλέπουν αρχηγοί να τό θυμούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ 8:06 γι αυτό μπήκες ; για να κάνεις καψόνια; όχι για να εκπαιδευτείς κατάλληλα,έτσι ώστε να γίνεις ένας σωστός στρατιωτικός με ήθος, αρχές, ακαδημαϊκές γνώσεις, με στόχο την εξέλιξη επαγγελματικά και προσωπικά;
    Αλλά τί σου λέω τώρα;;
    Εσύ μπήκες στη σχολή για να αποκτήσεις εξουσία και να το παίξεις σπουδαίος...Γιατί πριν μπεις ήσουν ένα τίποτα, με ανύπαρκτη παιδεία..... άρε κατακαημένε τί σε περιμένει από τους συναδέλφους σου στη μονάδα που νομίζεις πως είναι νοσοκόμες..
    Είσαι άξιος της μοίρας σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως κάτι τέτοια καλοπαιδα τα περιμένω πώς και πώς γιατί μάθαμε ποια είναι καί πού πάνε

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα καλόπαιδα θα φτύσουν αίμα μετά, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν κι ακόμη χειρότερα θα ξημερώσουν...όλοι τους ξέρουμε γιατί όλοι έχουμε γνωστούς και μαθαίνουμε...
      Είτε είσαι πολίτης είτε στρατιωτικός, ο χαρακτήρας σου σε καθορίζει...
      Το νου σας μ@λ@κες..

      Διαγραφή
  11. Και επανερχόμαστε με τους φαντάρους στη ΣΜΥ, που είναι παιδιά υπουργών, ανώτερων στρατιωτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικώς παιδιά γονιών με εξουσία οικονομική και κοινωνική!!!!!
    Αυτοί οι φαντάροι λοιπόν στη ΣΜΥ, όχι μόνο δεν κάνουν τις απαραίτητες υπηρεσίες αλλά αντιθέτως κάνουν διακοπές με πολλές εξόδους!
    Ενώ οι σπουδαστές στη ΣΜΥ, κάνουν υπερβολικές υπηρεσίες, αφού μόνο ένα ολόκληρο ΣΚ έχουν έξοδο και τα υπόλοιπα έχουν υπηρεσίες, καθώς και τα τριήμερα...Για να πάνε τα ξεκούραστα φανταράκια να ξεκουραστούν τα τριήμερα.
    Οι σπουδαστές κάνουν τις υπηρεσίες τους κανονικά ενώ είναι σε σκληρή θερινή εκπαιδευση, αυτή την περίοδο...Και θα κάνουν και το τριήμερο που θα επιστρέψουν καθώς κάναν υπηρεσιες και το ΣΚ πριν τη θερινή! Το ίδιο είχε γίνει και το τριήμερο των απόκρεων.
    Αυτό το γνωρίζει και η τοπική κοινωνία των Τρικάλων που ζει την καθημερινότητα των σπουδαστών ( γνωρίζοντας πως παλαιότερα ξηλώθηκε διοικητής της ΣΜΥ επειδή άλλαξε την κατάσταση υπέρ των σπουδαστών) και λυπάται για αυτή την εκμετάλλευση! Προβλέπεται δε πως αν δεν φτάνουν οι φαντάροι για την κάλυψη των υπηρεσιών στη σχολή, να πάρουν φαντάρους από την 1η στρατιά της Λάρισας!
    Προς όλους τους ιθύνοντες λοιπόν...
    ΑΥΤΗ Η ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!
    Είναι ντροπή , κάθε άλλο για τον ίδιο το θεσμό!!
    Όλοι γνωρίζουν τη σκληρή εκπαίδευση των σπουδαστών.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην τη ψάχνετε αυτό γινόταν πάντα. Φαντάροι, ΟΒΑ, εποπ, ειδικοί φρουροί, κτλ όλοι πελατακια του συστήματος... Βισματα που καμαρώνουν..., βολεμένοι που κοπροσκυλιαζουν... Ελλάς το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή