Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ): Αντίστοιχο πολυτεχνικής σχολής και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών προτείνει η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΙΘΑ - Αναμένεται η απόφαση

Η αρμόδια επιτροπή του Άρθρου 66 - Ν. 4610/2019 του ΥΠΑΙΘΑ, γνωμοδότησε θετικά για την αντιστοίχιση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Τμήμα του Πολυτεχνείου
, κατά τη χθεσινή (27/5) συνεδρίαση.

Αφού προχωρήσει η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι απόφοιτοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ αποκτούν πλέον το δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ, εξασφαλίζοντας τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για αντιστοίχιση με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής άλλων 5 Τμημάτων του ΠΑΔΑ. Ειδικότερα, είναι τα τμήματα Ναυπηγών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών.

Υπενθυμίζεται ότι για το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών ήδη έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση ενώ δίνεται αναδρομική ισχύς στην αντιστοίχιση. Συγκεκριμένα, ως έναρξη ισχύος της αντιστοίχισης έχει οριστεί η 24η Ιουλίου 2020, οπότε και αποφοίτησε ο πρώτος φοιτητής του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος σπουδών, του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑΔΑ θα είναι σε θέση να ασκούν τις ίδιες επαγγελματικές δραστηριότητες με τους αποφοίτους του αντίστοιχου τμήματος του Πολυτεχνείου.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου