Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Μήνυμα του ΥΠΑΙΘΑ Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Αύριο ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Θέλω να μοιραστώ τρεις σκέψεις με την κάθε υποψήφια, με τον κάθε υποψήφιο.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

Η πρώτη είναι να έχετε πίστη στις δυνατότητές σας. Έχετε αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματος για να φτάσετε σε αυτές τις εξετάσεις. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Εμπιστευτείτε όλες τις ώρες δουλειάς τις οποίες έχετε αφιερώσει.

Δεύτερον, να σκέφτεστε πάντα την μεγάλη εικόνα για να μπορέσετε έτσι να διαχειριστείτε το άγχος. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο μονοπάτι της ζωής δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες είστε και το ποιοι είστε.

Και τρίτον, να σκέφτεστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Είστε μαζί με τους φίλους σας, είστε μαζί με τους καθηγητές σας, μαζί με τους γονείς σας, μαζί με όλους εκείνους οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σας. Μη διστάσετε οποιαδήποτε στιγμή να μιλήσετε μαζί τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους. Και να θυμάστε ότι τίποτα δεν κρίνεται ή δεν κρίνονται όλα σε μία εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας. Και αυτό το οποίο θα κάνει την διαφορά εν τέλει θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας.

Καλή δύναμη!

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Στην έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι ευχές μας και η σκέψη όλων είναι με τα παιδιά μας που διαγωνίζονται.

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι,

Φέτος, είναι η τέταρτη χρονιά που σας στέλνω τις ευχές μου ως Υφυπουργός Παιδείας, η τέταρτη χρονιά που ως μέλος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ αισθάνομαι και αισθανόμαστε ακόμα πιο σημαντική την ευθύνη μας στην δική σας διαδρομή.

Από την εκκίνηση ώσπου να κόψετε το νήμα του τερματισμού στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτά τα τέσσερα χρόνια βαδίζουμε δίπλα σας, δίπλα στους συμμαθητές σας, δίπλα στους εκπαιδευτικούς σας, δίπλα στις οικογένειες σας.

Όλοι μαζί, καθένας με τον τρόπο του και μέσα από τον δικό του ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή σας, σάς στηρίζουμε στην πορεία σας από το σχολικό περιβάλλον στον κόσμο! Και στο σημείο αυτό, αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά στους εκπαιδευτικούς μας, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού συστήματος και του σύγχρονου ελληνικού σχολείου, στηρίζουν τους μαθητές και αναλαμβάνουν την πολύπλευρη καλλιέργεια και μόρφωσή τους.

Κάθε χρονιά, η ευθύνη και η εμπειρία της δικής μου γενιάς, κάθε προηγούμενης και κάθε επόμενης μέχρι να φτάσουμε σε εσάς, γίνεται οδοδείκτης, ανοίγει δρόμους για να περπατήσετε και ποιοτικές εναλλακτικές να διερευνήσετε, να προτιμήσετε και να υποστηρίξετε.

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι,

Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας και να κάνετε το επόμενο βήμα προς τους στόχους σας.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι έτοιμα να σας καλωσορίσουν στο καταξιωμένο και πολλά υποσχόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον τους. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι μια αναγνωρισμένη ανταγωνιστική επιλογή στα χέρια σας.

Όπως στα χέρια σας είναι όλη η δύναμη που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί σας, οι οικογένειές σας, οι φίλοι σας, όλοι εμείς πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε υπερήφανοι για τα έργα σας!

Είστε η ελπίδα, είστε το μέλλον και θα γίνετε αυτό που εσείς ονειρεύεστε!

Σας ευχαριστώ για μια ακόμα δυνατή χρονιά!

Σας αξίζει κάθε επιτυχία!

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ι. Λυτρίβη προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μόνο μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά και μια ευκαιρία να αποδείξετε στον εαυτό σας τη δύναμη, την αφοσίωση και την επιμονή που έχετε αναπτύξει στη διάρκεια της σχολικής ζωής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είστε ήδη νικητές γιατί φτάσατε ως εδώ. Θυμηθείτε πως κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και κάθε δοκιμασία μια ευκαιρία για βελτίωση.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι καλοστρωμένοι και ανοιχτοί. Να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν επιλέξετε. Θα είμαστε δίπλα σας, υποστηρικτές στο ταξίδι σας, να σας ακούμε, να σας υποστηρίζουμε και να προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχετε τους στόχους σας.

Σας ενθαρρύνω να αντιμετωπίσετε την εξεταστική διαδικασία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Οι εξετάσεις είναι μόνο ένας σταθμός στην πορεία σας.

Με πάθος και πίστη στον εαυτό σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

Να έχετε υγεία και δύναμη.

Καλή επιτυχία!



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου