Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Οι τρίτεκνοι θα γίνουν πολύτεκνοι - Οι υποψήφιοι πολύτεκνων οικογενειών έχουν αυξημένη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Εντός των ημερών αναμένεται από την κυβέρνηση η ανακοίνωση του Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος που μαστίζει τη χώρα και μεταξύ των μέτρων θα είναι και η μείωση από τέσσερα σε τρία τα παιδιά που απαιτούνται για να θεωρείται μια οικογένεια ως πολύτεκνη.

Δηλαδή, μια οικογένεια με τρία τέκνα θα θεωρείται πολύτεκνη και θα έχει τα οφέλη που δίνονται από το κράτος για τις συγκεκριμένες οικογένειες.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη κυκλοφορούν πολλά σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ''οι τρίτεκνοι αναμένεται να εξισωθούν με τους πολύτεκνους, απολαμβάνοντας παράλληλα πολλά προνόμια, στα οποία αναμένεται να περιλαμβάνεται και αυξημένη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις''.

Το panelladikes24 σας ενημερώνει ότι: 

- για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει καμία αυξημένη μοριοδότηση σε υποψήφιους πολύτεκνων οικογενειών

- μόνο για τις σχολές ενστόλων εντάσσονται σε ειδική κατηγορία με συγκεκριμένο ποσοστό εισαγωγής σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εκδίδουν τα αρμόδια υπουργεία.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου