Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Στήριξη ΥΠΑΙΘΑ στο ΕΛΜΕΠΑ για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και στέγαση φοιτητών

O Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφτηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο
την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 όπου έγινε δεκτός από τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, τους Αντιπρυτάνεις και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης.

Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια, για θέματα που αφορούν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών, για τις διακρίσεις σε θέματα έρευνας και καινοτομίας αλλά και για τις δράσεις εξωστρέφειας και διεθνοποίησης. Τέλος, ενημερώθηκε για κομβικά θέματα υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη και την αναβάθμιση του ιδρύματος.

Ο Υπουργός μετά την ενημέρωση, δήλωσε ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα έχει τη στήριξη του υπουργείου στο δίκαιο αίτημα για την αντιστοίχιση των τριών Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών και την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα το Ηράκλειο. Επίσης, εκφράστηκε θετικά για την εύρεση λύσης στο θέμα της στέγασης των φοιτητών τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης. Παράλληλα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης με πολύ υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, από τα πανεπιστήμια της χώρας που είναι οι κατεξοχήν φορείς γνώσης και εξειδικευμένου ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού.

Ο κ. Πιερρακάκης μετά τη συνάντηση περιηγήθηκε στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, φοιτητές και ερευνητές.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου