Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Σε δημόσια διαβούλευση ρύθμιση για την εισαγωγή αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Δείτε την προτεινόμενη ρύθμιση

Kids Playing Various Sports On White, Cartoon Sport Kids ...
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει τεθεί το σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ''Θεσμικό πλαίσιο αρχαιρεσιών αθλητικών φορέων,διακρίσεις συνοδών αθλητών ΑμεΑ, Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις'' και σημειώνεται ότι στο Άρθρο 23 του σ/ν συμπεριλήφθηκε ρύθμιση ζητημάτων διακριθέντων αθλητών.

Διαβάστε παρακάτω όλη την προτεινόμενη ρύθμιση για τους αθλητές με διακρίσεις.

α. Αθλητές που πέτυχαν, πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), αγωνιζόμενοι με αθλητικό σωματείο που δεν είχε, κατά τον χρόνο επίτευξης της διάκρισης, την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999, αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, εφόσον το σωματείο με το οποίο αγωνίστηκαν έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 πριν από τη δημοσίευση του παρόντος.

β. Αθλητές που πέτυχαν, πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, αλλά δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο ελάχιστος αριθμός σωματείων με την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999, αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, εφόσον τα σωματεία που δεν είχαν την ειδική αθλητική αναγνώριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ώστε να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός σωματείων, έλαβαν την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 πριν τη δημοσίευση του παρόντος.

Οι προϋποθέσεις των περ. α` και β` πρέπει να πληρούνται σωρευτικά.

Η εγγραφή στον ειδικό πίνακα της παρ. 3 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 των διακριθέντων αθλητών των ανωτέρω περιπτώσεων γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων αθλητών που υποβάλλεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δείτε παρακάτω το σ/ν και τη σχετική αιτιολογική έκθεση.



Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου.

Πατήστε εδώ για να έχετε ενημέρωση αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των αθλητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


220 σχόλια:

  1. Που κολλαει η διακριση σε καποιο αθλημα με το δικαιωμα εισαγωγης σε μια ιατρικη σχολη για παραδειγμα; Ασχετα μεταξύ τους. Ας τους δινεται τουλαχιστον η δυνατοτητα να μπαινουν χωρις εξετασεις στα ΤΕΦΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε την εγκύκλιο εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γιατί μάλλον έχεις καταλάβει λάθος κάποια πράγματα.Δεν μπαίνουν όλοι απευθείας αλλά παίρνουν μια επιδότηση μορίων και οι θέσεις εισαγωγής είναι πολύ λίγες.π.χ για το πολ.μηχανικο υπάρχουν 3 θέσεις.

      Διαγραφή
  2. Συνήθως οι τροπολογίες γίνονται για μαιμου αθλητές σε αθλήματα μαϊμού πχ σκότος που έγιναν μονο και μόνο για να πάρουν μόρια για να μπουν στις ιατρικές. Γιατί οι πραγματικοί αθλητές πάνε απι μόνοι τους στα ΤΕΕΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι παντελώς άσχετος και προσβάλεις τον ατελείωτο κόπο που χρειάζεται κάποιος για να κερδίσει αυτά τα μόρια.Προφανως ούτε έξω από κάποιο αθλητικό κέντρο δεν έχεις περασει

      Διαγραφή
  3. Συμπέρασμα. Κάνεις πρωταθλητισμό κερδίζεις και Ιατρική. Διαβάζεις όλη σου τη ζωή για να μπεις Ιατρική και μπαίνεις με το σπαθί σου.
    Τι κερδίζεις?
    Καλά το κατάλαβα?
    Αν κατάλαβα σωστά, κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να σχολάς από τη δουλειά σου,να φοράς τις πυτζάμες σου και να βάζεις στα παιδιά σου από τη μικρή τους ηλικία dvd η'νά τους δίνεις τον Η/Υ για να μην σε ενοχλουν και οταν μεγαλωσουν λιγο ,αντι να τα πας σε καποιο αθλημα,βαριοσουν και φυσικα δεν ηθελες να χασεις χρονο και χρημα σε καταλαβαινω.Εαν ποτέ δεν έχεις ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό,εάν πιστεύεις ότι ένας μαθητής μπορεί με τα μορια ενός πανελλήνιου η' ενος ανευ να μπει στο Πανεπιστήμιο και να το τελειώσει τότε και οι μαθητές τριτεκνων οικογενειών και τα παιδιά του απόδημου Ελληνισμού και τα παιδιά από Επαλ και ένα σωρό άλλες προνομιούχες κατηγορίες ,για εσένα δεν είναι καλοί μαθητές.Μονο τα δικά σου πρέπει να είναι.Οταν μιλάτε για μαϊμού πρωταθλήματα μάλλον βλέπετε πολλά όνειρα και βρωμιζετε τον αγώνα των παιδιών που ιδρώνουν και κοπιάζουν μαζί με τις οικογένειές τους.Αυτα είναι όμως οι Έλληνες πρωταθλητές μας που φέρνουν στη χώρα μου μετάλλια παγκόσμια και πανευρωπαϊκά. Αν δεν υπήρχαν τα προνόμια αυτά,έχεις αναρωτηθεί πόσοι θα ασχολούνταν με τον αθλητισμό?Η'πιστευεις ότι είναι άδικο και ότι όλοι αυτοί που έχουν βγάλει αυτούς τους νόμους είναι άσχετοι και εσύ ο σχετικός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασική αντίδραση όλων αυτών που θεωρούν ότι 4ωρες προπονήσεις καθημερινές από τα γεννοφάσκια των παιδιών δεν αξίζουν εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο. Πόσο μάλλον μέλη Εθνικών ομάδων. Τα ΤΕΦΑΑ θα πρεπε να είναι αδιαπραγματευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αθλητές διεκδικούν ένα ελάχιστο ποσοστό από τις θέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.Ανηκουν σε ειδική κατηγορία και δεν παίρνουν τις θέσεις των υποψηφίων που δεν είναι αθλητές.Επισης δεν καλύπτουν πολλές φορές ούτε και αυτές τις θέσεις.(π.χ στο πολιτικό μηχανικό πέρσι υπήρχαν 3 θέσεις και πέρασαν 2.Επισης για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα κανένας δεν ξεκινά το αθλητισμό με την προοπτική μετά από 13-14 χρόνια να κερδίσει μια επιδότηση μορίων max.10% επί των μορίων που θα συγκεντρώσει ένα παιδί στις πανελλήνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωρίζουμε πότε περίπου θα βγει αυτή η εγκύκλιος??? Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα γνωριζουμε ποτε θα βγει η εγκυκλιος; Σας ευχαριστω των προτερων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα. Έχουμε κάποια ενημέρωση για την εγκύκλιο??? Όλες τις χρονιές από αύριο ξεκινούσαν οι αιτήσεις. Φέτος καμία ενημέρωση. Αν ο διαχειριστής γνωρίζει κάτι ας μας ενημερώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα σας ,
    επειτα απο τηλέφωνικη επικοινωνία που είχα χθες, θα αργησουν λίγο και χρειαζεται υπομονη μου είπαν.
    Ομως αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει σας παρακαλώ πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα επειτα των μοριοδοτήσεων των αθλητών, πριν την έναρξη εγγραφής στις σχολές ή μετά?
    ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν λες ότι θα αργήσουν εννοείς θα αργήσει να βγει η εγκύκλιος ώστε να κάνουμε τις αιτήσεις έτσι? Γιατί προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τις αιτησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι θα αργησει λιγο η εγκύκλιος μου είπαν.
    Τα απότελέσματα δεν γνωρίζω πότε βγαίνου..... το 13 Νοεμβρίου ήταν η ημερομηνία που βγήκαν οι μεταγραφές οπότε ειχαν βγει νωριτερα τα αποτελέσματα νομίζω. ειστε σίγουρος "ανωνυμος" γι αυτό?
    Διότι τότε πρέπει να δώσουν αλλές προθεσμίες για τις εγγραφες στις σχολές για τους αθλητες.
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπαρχουν καποιοι που δωσανε με το παλιπ 3ο πεδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμια δεκαρια ισως?νομιζω οι πιο πολλοι κανουν 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να χρησιμοποιούμε την μοριοδότηση κάνουμε ξανα μηχανογραφικό ή κάνουμε αίτηση μόνο σε ένα τμήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γενικά γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει την διαδικασία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ισχυει το φετεινο μηχανογραφικο και παιρνει εναν ηκαθε σχολη οπως εγινε το 2016 και οπως ισχυει και γιαυτπυς με το 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδιά η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στην εγκύκλιο. Όταν κ αν βγει θα λυθούν όλες οι απορίες. Αλλά ως τότε πρέπει να βγει η εγκύκλιος ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Πάντα σε τελευταία μοίρα οι αθλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είχα ψάξει την εγκύκλιο του 19 και δεν λέει αναλυτικά την διαδικασία για το πως κανείς αίτηση για κάποιο άλλο τμήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι πολύ απλά τα πράγματα υπάρχουν οι περιπτώσεις των αθλητών που έχουν τα άνευ. Κ οι περιπτώσεις των αθλητών που διεκδικούν 20% των θέσεων στα τεφαα κ ένα 3% για τις υπόλοιπες σχολές. Όταν βγει η εγκύκλιος καταθέτεις τα χαρτιά σου (τις αιτήσεις που έχει στην κάθε εγκύκλιο μαζί με τα ανάλογα δικαιολογητικά που απαιτούνται). Σε κάθε περίπτωση για να μπορείς να μπεις με αυτά τα ποσοστά σε ένα τμήμα δεν θα πρέπει να έχεις περάσει στο τμήμα της 1ης σου επιλογης(το γράφει ρητά κ στην εγκύκλιο). Ακόμα για να μπορέσεις να μπεις στο τμήμα που θα διεκδικήσεις θα πρέπει τα μόρια σου να καλύπτουν στο 100% τα μόρια του τελευταίου που εισήλθε φέτος στην σχολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσον αφορά τα τμήματα πάει με βάση τ μηχανογραφικο που είχατε καταθέσει τον Ιούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κλειώ σε ποιο τηλ πήρες στο υπουργείο? Μπορείς να το γράψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα σας,
    είχα επικοινωνία με το υπουργείο και μου είπαν :"τις επόμενες ημέρες να περιμένετε ίσως και από Δευτέρα"
    Υπομονή!!Ετσι κι αλλιώς το εξάμηνο για τους αθλητές είναι χαμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παιδιά καλημέρα,
    έχω κάνει όλη τη διαδικασία για τον ένα γιο μου και φέτος κάνω για τον άλλο.
    Περιμένουμε την εγκύκλιο, μόλις βγει στέλνουμε τα χαρτιά της ΓΓΑ στο Υπ. Παιδείας και βάσει του μηχανογραφικού που ήδη έχετε κάνει τον Ιούλιο (δηλαδή μετά τις Πανελλήνιες) περιμένετε το αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο βγαίνει γύρω στον Νοέμβριο. Πέρυσι βγήκαν στις 14/09/2019. Δίνουν μια προθεσμία περίπου 10 ημερών για εγγραφή των αθλητών στις σχολές επιτυχίας τους.
    Είναι λογικό ότι στα ΤΕΦΑΑ και σε όσες σχολές έχουν μαθήματα πρακτικά (εργαστήρια) υποχρεωτικά έχεις κάνει μέχρι τότε τις 5 απουσίες που δικαιολογούν σε κάθε μάθημα οπότε και το χάνεις (έχεις να το χρωστάς για την επόμενη χρονιά). Μπορείς όμως να παρακολουθήσεις θεωρητικά μαθήματα που δεν έχουν απαιτούμενο αριθμό απουσιών και να τα δώσεις στην εξεταστική του 6μήνου.
    Πάντως ο γιος μου ξεκίνησε την σχολή την επόμενη χρονιά - παρακολουθούσε διπλά
    6μηνα (π.χ. 1ο & 3ο ) και φέτος τελειώνει τη σχολή σε 3 έτη. Φυσικά κουράστηκε περισσότερο αλλά από θέμα εξόδων και ενοικίων σίγουρα καλύτερα 3 από 4.
    Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγνώμη "Πέρυσι βγήκαν 14/11/2019 ήθελα να πω. Με εγγραφές από 19 - 29 Νοεμβρίου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγνώμη "Πέρυσι βγήκαν 14/11/2019 ήθελα να πω. Με εγγραφές από 19 - 29 Νοεμβρίου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΕΡΥΣΙ ΒΓΗΚΑΝ 12/11/19 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 19 ΕΩΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα και από εμένα θα ήθελα να προσθέσω για αθλητές με διάκριση που έχουν αδέλφια προπτυχιακούς να επιτρέπεται η μετάγραφή χωρίς όριο βάσης ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπάρχει περίπτωση το όριο επίτευξης του 100 % της βασης με τα μόρια ,να πέσει με την νέα εγκύκλιο ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατι αργει η εγκυκλιος τοσο πολυ . ? Πηρε κανενας στο υπουργείο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν εντός εβδομάδας άντε να δουμε γιατί η εβδομάδα τελείωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μάλλον περιμένουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που δίνει μόρια σε κάποιες κατηγορίες μη αναγνωρισμένων ως σήμερα σωματείων.,,,,Άρθρο 13: Παροχές σε διακρινόμενους αθλητές - Τροποποίηση του άρθρου 34 του ν.2725/1999.
    Αρα σκόπιμα
    δε βγαίνει ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στη Βουλή σ/ν με διατάξεις για την εισαγωγή των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/09/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. θα πρέπει να κάνουν εγράφη πρώτα στην σχολή που έχουν περάσει, πριν βγει η εγκύκλιος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οταν ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών τότε θα κάνουν όλα τα παιδια εγγραφή στις σχολές που έχουν περάσει.
    Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα μετά την μοριοδότηση θα κάνουν διαγραφή από την μία σχολή και θα εγγραφούν στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η κόρη μου πέρασε ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αν πάρει τα μόρια και σύμφωνα με το μηχανογραφικο και της βάσεις πάει ΤΕΦΑΑ Τρίκαλων. Αν παρακολουθήσει τα μαθήματα στην Κομοτηνή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπάρχει περιπτωση να πάρει βεβαίωση και να συνεχήσει τα μαθήματα χωρίς να χάσει το εξάμηνο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εξαμηνο δεν χανεται με την εννοια οτι στην εξεταστικη εχει το δικαιωμα να συμμετεχει κανονικα. Απλα δεν θα εχει παρακολουθησει τα επιμερους μαθηματα.

      Διαγραφή
    2. Το εξαμηνο δεν χανεται με την εννοια οτι στην εξεταστικη εχει το δικαιωμα να συμμετεχει κανονικα. Απλα δεν θα εχει παρακολουθησει τα επιμερους μαθηματα.

      Διαγραφή
    3. Όπου υπάρχουν ελάχιστες παρουσίες χάνονται!

      Διαγραφή
    4. Απ' ότι κατάλαβα εννοεί να παρακολουθήσει η κόρη τους τα μαθήματα στα τεφαα Κομοτηνής(για εξεταστική αν μπορέσει πχ να δώσει οκ) κ αν με τα αποτελεσματα της εγκυκλιου περάσει τεφαα Τρικάλων να συνεχίσει στο β εξάμηνο αλλά χωρίς να έχει υπόλοιπο μαθημάτων από το α αν θεωρητικά εξεταστεί στα τεφαα Κομοτηνής. Αυτό δεν γίνεται. Οπότε αν τυχόν αλλάξει πόλη στη σχολή τα μαθήματα στο τεφαα Τρικάλων θα τα έχει χαμένα εκτός κ αν προλάβουμε το εξάμηνο, πράγμα που δεν νομίζω να είναι εφικτό εφόσον δεν έχει βγει καν ακόμα η εγκύκλιος

      Διαγραφή
  38. Πλέον η καθυστέρηση είναι τέτοια που δηλώνει ανικανότητα οργάνωσης . 15 Σεπτέμβρη και να μην έχει βγει εγκύκλιος και να περιμένουν αν και πώς θα ψηφιστεί τροποποίηση νόμου, που αφορά σίγουρα κάποια ελάχιστα άτομα, για να βγει εγκύκλιος αδιαφορώντας για το εξάμηνο των υπολοίπων δε δείχνει ότι η διαχείριση είναι η πρέπουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ούτε την ευαισθησία να βγάλουν μια ανακοίνωση δεν έχουν να διευκρινίσουν τους λόγους της καθυστέρησης;Τί πιο ανθρώπινο; Σφάλαμε στους χρόνους, προσπαθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και μετα θα θελουν και 2 μηνες να τα μαγειρεψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είμαστε πολλοί για βιολογία ηράκλειο? που λέτε να πάνε οι βάσεις? Εγώ 16600.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγώ είμαι για βιολογία Ηράκλειο έχω το άνευ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για ιατρικη αθηνας απο περισι ενδιαφερεται κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς ότι έδωσες φέτος με το παλιό?Ή κάνεις με το 10%?

      Διαγραφή
    2. Δεν εδωσα με την περσινή βαθμολογια για την μια θεση

      Διαγραφή
  44. Για ψυχολογια Θεσσαλονικης ειναι κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έδωσα κανονικά Παννεληνιες και έκανα και μηχανογραφικό βάζοντας μόνο βιολογικό έβγαλα 15000 μόρια έτσι δεν πέρασα πουθενα έτσι θα χρησιμοποιήσω το άνευ παρολο που έχω και 20℅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν εχεις το ανευ απλα κανεις αιτηση στην σχολη νομίζω (εννοείται αφότου βγει η εγκύκλιος)

      Διαγραφή
  46. Για ιατρικη Αθήνας από περσυ με το 10% (πανελλήνιες 2019) ποσά μόρια εχεις? Ενδιαφέρομαι και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα!! Εγώ ενδιαφέρομαι για Τεφαα Αθηνών. Έχω 16680 μόρια.. Μαζί με το 20%.Τι λέτε έχω ελπιδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να δεις ο τελευταίος πέρσι με το 20 % ποσα μόρια είχε

      Διαγραφή
    2. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που θα βρω τα περσινά μόρια.?? Ευχαριστω

      Διαγραφή
  48. Ρε παιδιά εγώ μικησα προχθές και μ είπαν τις επόμενες ημέρες
    Ελπίζω να μην πάμε από βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σήμερα διάβασα ότι ψηφίστηκε χτες στη βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο (περιλαμβάνει τροπολογία για διακριθέντες αθλητές).
    Άρα λογικά από βδομάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ψηφίστηκε το σ/ν με τις διατάξεις για την εισαγωγή των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Αναμονή για την εγκύκλιο έτους 2020

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/09/2020_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ειναι καποιος αλλος για ιατρικη αθηνας με 10% πανελλήνιες 2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις 12 ατομα ?και αν ναι με τι μορια γνωριζεις?

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην είναι 12 άτομα - και αν είναι θα έχουν χαμηλά μόρια- το παιδί με τα 19980 θα πάρουν - δεν νομίζω να υπάρχει άλλος με πιο πολλά

      Διαγραφή
    3. Είσαι το παιδί που πέρασε περσυ οδοντιατρική Θεσσαλονίκη;;

      Διαγραφή
    4. Παντως περυσι μονο 6 παιδια στο 3ο πεδιο περασαν σε αλλη σχολη με το 10%

      Διαγραφή
    5. Εχετε δηλωσει πολλοι απο εσας χημικο απθ;

      Διαγραφή
  52. Είναι κάποιος για έπιστημη και τεχνολογία τροφίμων παδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παιδιά καλημέρα,λυστε μου μια απορία,αν γνωρίζετε.Στο 10% που θα κάνουν φέτος αυτοί που έδωσαν το 2019 , το 100% ποιας βάσης πρέπει να έχουν?Της βάσης του 10% του 2019 της γενικής σειράς που βγήκαν φέτος?






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απαντήσεις
    1. Μα αν γενικα με το 10% ισχυαν οι βασεις της χρονιας που εδωσες δεν θα ειχε κανενα νοημα το να ξανακανεις το 10% αφου δεν περασες με εκεινες τις βασεις εκει που ηθελες δεν θα περασεις ποτε

      Διαγραφή
    2. δεν ισχύουν οι βάσεις του 2019 αλλά οι βάσεις του 2020 από αυτούς που χρησιμοποίησαν το 10% και είχαν δώσει το 2019.

      Διαγραφή
  55. Ξέρω κάποιον που θέλει ιατρικη Αθήνας (πανελλήνιες 2019) με το 10% και έχει 20218 μόρια - πήρε φέτος τα μόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως γνωριζεις απο ποιο αθλημα?

      Διαγραφή
    2. Είναι σίγουρο ότι έχει τόσα μορια ;; Η μήπως είναι ράδιο αρβύλα ;

      Διαγραφή
    3. Έτσι άκουσα από γνωστό- δεν έχω ιδέα - δεν ξέρω καν αν κάνει τα χαρτιά του

      Διαγραφή
    4. Φοιτα σε καποια ιατρικη τωρα μηπως μπορεις να μάθεις

      Διαγραφή
    5. Θα προσπαθήσω να μάθω. Ξέρει κανείς ποσά μόρια έχει ο 2ος στην ιατρικη Πάτρας που πέρασε πέρσι με τα μόρια;

      Διαγραφή
    6. Αν μάθεις κάτι νεότερο για το παιδί που μάλλον πήρε φέτος τα μορια πες μου σε παρακαλω

      Διαγραφή
    7. Έμαθες τίποτα για το παιδί που μπορεί να πήρε φέτος μορια ;

      Διαγραφή
  56. Και για να ανεβάσουμε το βαθμό δυσκολίας στις εκτιμήσεις,στις βάσεις του 2021 θα έχει δύο 10%(νέο και παλαιό 2020)ή θα μπουν όλοι στο ίδιο καζάνι? Ξέρω ότι προτρεχω αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. νομίζω ότι 10% αφορά αυτούς που δεν ξαναδίνουν πανελλήνιες, μόνο μηχανογραφικό συμπληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Παιδια, με την προσαυξηση εχω βγαλει 15758 μορια. Η βαση του χημικου απθ με την γενικη σειρα ειχε 15625 και στις βασςις των αθλητων δινει 5 θεσεις. Εχω ελπιδες λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα εξαρτώνται από το πόσοι αθλητές θα διεκδικούν την εισαγωγή τους σε αυτό το τμήμα, οπότε κανείς δεν μπορει να σου πει ναι ή οχι.
      εφόσον είσαι πανω από την βάση εισαγωγής εχεις ελπίδα.

      Διαγραφή
    2. Που μπορώ να δω τον αριθμό των θέσεων στις σχολες???

      Διαγραφή
    3. Απλως πατα στο google βασεις αθλητων 2019 και θα δεις τις διαθεσιμες θεσεις. Για ποιες σχολες στοχευεις;

      Διαγραφή
    4. Έχω με την μοριοδοτηση του 20% 16860 μόρια με ενδιαφέρει το ΤΕΦΑΑ Αθηνών..έχω περάσει ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Δεν βρήκα στο Google τις βάσεις για 20%

      Διαγραφή
    5. Η βαση στην αθηνα ηταν 17450 και στην θεσσαλονικη 17116. Με βαση τον νομο για να εισαχθεις σε αυτες θα επρεπε να ειχες τουλαχιστον 17450 ή 17116 δηλαδη το 100% των μοριων του τελευταιου εισαχθεντος. Δυστυχως αθηνα δεν περνας ουτε θεσσαλονικη, αλλα περνας τρικαλα και σερρες.

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα παιδιά! Είχαμε καμία εξέλιξη? Μίλησε κανένας σήμερα? Προσπαθώ να πιάσω γραμμή κ δεν μπορώ. Πότε πια θα βγει αυτή η εγκύκλιος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κάλεσα σήμερα στο υπουργείο. Η αρμόδια που μίλησα δεν γνώριζε τίποτα. Η απάντηση της ηταν οτι "Να το παρακολουθείτε, δεν γνωρίζω αν θα βγεί αυτήν την εβδομάδα, την επόμενη ή κάποια άλλη." Παιδιά, ότι να' ναι. Μην δεν βγαλούν και καθόλου εγκύκλιο φέτος, λέω εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το εξάμηνο χάνεται και όσα παιδιά κάνουν το 10% χάνεται το έτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μάλλον η υπουργός διεκδικεί το τρόπαιο του χειρότερου υπουργού ever και δε θέλει να το χάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δεν ειναι το πρόβλημα μονο οτι αργουν . Ειναι το γιατι αργουν ? Μηπως μαγειρευουν κατι ? Δεν ειναι φυσιολογικό αυτο . Δινουν χρονο σε μη αναγνωρισμενα σωματια να παρουν αναγνωριση μεχρι να βγει η εγκυκλιος. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Φετος τα ειδαμε ολα . Νομίζαμε! Έρχονται και αλλα .....Δεν ειναι απλως αδικο . Ειναι οργανωμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Βρε παιδια εχω ξεκινήσει να παρακολοθθω τα εξ αποστασεως μαθήματα στο βιολογικό Ηράκλειο Κρήτης τώρα που θα παρουν τους κωδικούς τους και θα αχ γραφτούν οι πρωτοετεις ενώ εμάς δεν έχει βγει η εγκυκλιος για τους αθλητές ακόμα τι μπορώ να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παιδια, ειλικρινα δεν ξερω, δεν θελω να γραφτω εκει που περασα αλλα αν η εγκυκλιος δεν βγει; δεν ξερω τι να κανω. Που μας φτασανε οι γελοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να γραφτείς στη σχολή που πέρασες ..και μόλις βγουν τα αποτελέσματα κι έχεις περάσει σε νέα σχολή θα Διαγραφτείς από την προηγούμενη και θα γραφτείς στη νέα

      Διαγραφή
  67. Είναι απαράδεκτοι ... όσοι έχουν και εργαστήρια τα χάνουν όλα καθώς και το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις στα αντίστοιχα μαθήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. 40 ημέρες καθυστέρηση σε σχέση με πρόπερσι και 22 σε σχέση με πέρυσι. Είανι προκλητική η καθυστέρηση. Σίγουρα δεν είναι τυχαία! Ποιον θα πείσουν ότι η καθυστέρηση δεν είναι σκόπιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εγω παντως επειδη και περυσι το ιδιο εγινε με καθυστερηση στην εκδοση των αποτελεσματων φετος θα μετα την εκδοση των αποτελεσματων αν δω περιεργα αποτελεσματα επειδη παρακολουθω απο περσι θα κα νω ενσταση με δικηγορο για να δουμε τα σωματεια και τις φετινες μοριοδοτησεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Θεωρω πως αν με την προσαυξηση εχεις πανω απο 19750 μορια εισαι 100% μεσα. Χωρις αμφιβολια!

      Διαγραφή
  71. Καλησπερα είμαι η κοπέλα που ενδιαφέρομαι για το βιολογικό Ηράκλειο και έχω το άνευ μπορώ να επικοινωνήσω με όποιον άλλον ενδιαφερετε για την ίδια σχολή να μιλήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι εγώ ελπίζω με τα μόρια να μπω... Αλλά έχουμε μέλλον... εσύ που έχεις άνευ και το έχεις σίγουρο να επικοινωνήσεις με τους καθηγητές ώστε να σε αφήσουν να παρακολουθείς τα μαθήματα.

      Διαγραφή
    2. Ναι αυτό θα κάνω ελπίζω να μπορώ να τα πσρσκολουθησω σε ευχαριστώ ευχομαι να πσνε όλα καλά και σε σενα και να βγει επιτέλους η εγκυκλιος

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ!! Ας ελπίσουμε να βγει σύντομα... αν και μάλλον θα χαθεί το εξάμηνο. Σε τι άθλημα είσαι?

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα είμαι στο ζίου ζίτσου ότι χρειαστείς μιλάμε

      Διαγραφή
  72. Η διάκριση ποσά χρόνια ισχύει ξέρετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 4 νομιζω απο σχολικο και 3 το πανελληνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο μα λογικά περιμένουν ΦΕΚ. νομίζω το γραφείο που ασχολείται με την εγκύκλιο πρέπει να αντικατασταθεί. Απέτυχε στο ρόλο του. Εκτός αν άλλαξαν τους υπαλλήλους και οι καινουριοι ψάχνονται. Μια αντιγραφή είναι να κάνουν. Copy-paste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Για ιατρική Αθήνας κανενας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά είμαι με 10% είχα δώσει περυσι πανελ ..εσυ φέτος ;

      Διαγραφή
    2. Για ιατρική Αθήνας με το 10% τι προσαύξηση έχεις;;

      Διαγραφή
    3. Α τέλεια! Εγώ έχω 7% και είμαι φετινός. Θέλω και εγώ ιατρική - είμαι οριακά για την τελευταία - δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω το 10% του χρόνου γιατί τη διάκριση την πήρα γ γυμνασίου (ισχύει 4 χρόνια)

      Διαγραφή
    4. Ποσά μορια φτάνεις με την προσαύξηση ;

      Διαγραφή
    5. Χημικο ΑΠΘ εχετε βαλει πολλοι απο εσας; πρακαλω απαντηστε η αγωνια μιυ εχει πιασει κοκκινο!

      Διαγραφή
    6. Έχεις πολλά μόρια! Περνάς σίγουρα Αθήνα - ισχύουν χρονικά και οι δύο διακρίσεις σου; (Πανελλήνιο και σχολικό)

      Διαγραφή
    7. Ναι χρονικά ισχύουν ...απλώς επειδή είμαι με 10% υπαρχει μόνο μια θέση για Αθήνα για αυτό αγχώνομαι

      Διαγραφή
  76. Εγώ φέτος .19415 μόρια. Νομίζω λίγα. Δεν ξέρω και πόσες θέσεις θα δώσουν. Γιατί κάποιες θα πάρουν και οι παλιοί που δώσανε πάλι φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους παλιους που δωσανε φετος με το παλιο συστημα θα δωσουν μια θεση στην καθε σχολη οπως εγινε το 2016 και σε αυτους με το 10% επισης μια θεση σε καθε σχολη ανα ετος αποφοιτησης δεν μπερδευονται οι θεσεις

      Διαγραφή
    2. Αυτή η θέση είναι επιπλέον;

      Διαγραφή
  77. Άλλος κανένας να μας πει πόσα μόρια έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Νέες προϋποθέσεις για την εισαγωγή των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - ΦΕΚ

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/09/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Έχουν εξηγήσει σε κάποιον γιατί τόση καθυστέρηση. Τί φταίει; και αν έχουν διάθεση τα αποτελέσματα να βγουν άμεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Και περυσι το ιδιο εκαναν εναν μηνα και παραπανω μετα την ληξη της προοθεσμιας των αιτησεων και ενω περιμεναμε μερα σε μερα τα αποτελεσματα βσζανε κι σλλους που τους επαιρναν τηλεφωνο γιατι τους ελειπαν " βεβαιωσεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ολη ηδιαδικασια ειναι τελειως αδιαφανης
    Δεν μαθαινουμε ποτε ουτε ονομα ουτε αθλημα ουτε μορια πανελλαδικων ουτε ποσοστο προσαυξησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι ειναι αδιαφανης ειναι, αλλα γνωριζεις τον τυπο διακρισης και την θεση και κατ' επεκτασην το ποσοστο προσαυξησης μεσω της σειρας προτεραιοτητας στον πινακα της ΓΓΑ.

      Διαγραφή
    2. Μονο το ποσοστο προσαυξησης δεν λεει τιποτα

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη αν εγω εχω 6% και καποιος μου το κανει 15% οι υπολοιποι πως θα το μαθουν?

      Διαγραφή
    4. Αν δεις τις βασεις του 2019 λεει σιερα προτεραιοτητας και πχ. Αριθμος 34 δηλαδη 1η νικη σε πανελληνιο πρωταθλημα νεων ανδρων-γυναικων αρα 10%. Αν πατησεις στο google σειρα προτεραιοτητας γγα θα σου βγαλει τους αντιστοιχους αριθμους. Για ποιες σχολες στοχευεις;

      Διαγραφή
  82. Ξαναπηρα σημερα, στην διευθυνση εξετασεων του υπουργειου παλι λεει δεν γνωριζει... Μου ειπε να κανουμε υπομονη. Υποστηριζουν οτι δεν θα περιμενουμε για πολυ ακομη. Καμια ενημερωση. Πραγματικα ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ελπιζω τουλαχιστον φετος να γινουν ηλεκτρονικα οι αιτησεις να μην μπλεκουμε με ελτα που σημαινει περαιτερω καθυστερηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Για ιατρική Αθήνας με 10%;;και ποσά μορια ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Κάποιος για ιατρική Θεσσαλονίκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Παιδια γεια σας! Κατι πολυ θετικο που μπορει να αφορα ορισμενους απο εσας. Στο αρθρο 30, στην παραγραφο 10 του νεου αθλητικου νομου υπαρχει εδαφιο που υποστηριζει οτι οποιος εχει 1η-6η νικη σε ευρωπαικο και 1η-8η σε παγκοσμιο πρωταθλημα για 2019 (ή θα κατακτησει το 2021) σε κατηγορια ανδρων-γυναικων, νεων ανδρων- νεων γυναικων, εφηβων - νεανιδων εχει το λεγομενο ανευ και περναει σε οποιαδηποτε σχολη θελει ανεξαρτητως των μοριων του. Καλη επιτυχια σε ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ευρωπαϊκό είναι 1-3η εφήβων-νεανίδων. Εκτός αν αυτό άλλαξε;

      Διαγραφή
    2. Ειναι κατ' εξαιρεση λογω της καταστασης με τον κορωνοιο επειδη δεν πραγματοποιηθηκαν πρωταθληματα. Μπορεις να ανατρεξεις στον νομο και να το δεις.

      Διαγραφή
    3. Αν καλεσετε στο υπουργειο θα σας το πουν και εκεινοι. Αλλα ανατρεξτε στον νομο και θα το δειτε και μονοι σας.

      Διαγραφή
  87. Αν δεν βγει ως αύριο μετά δε χρειάζεται να τη βγάλουν φέτος. Ας τη βγάλουν μαζί με του επόμενου χρόνου να προλάβουν τα παιδιά της φετινής τρίτης τουλάχιστο! Δε βγάζουν και μια ανακοίνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Είναι κανείς για οδοντιατρική;
    Έστω και σαν δεύτερη επιλογή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Παιδιά σημαντικό πόσοι απο έσας ειστε απο 3ο πεδιο και εχετε συγκεντρωσει πανω απο 17000 με την προσαυξηση και ποσοι εχετε κατω απο 17000 με την προσαυξηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση ο γιος έχει 1 θέση στο πανελλήνιο σχολικο και δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με την προσαύξηση έχει 15560 μόριο και θέλει τεφαα Σερρών η Θεσσαλονίκη έχουμε πιθανότητες έχει δώσει με το παλαιό σύστημα. Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εχει αρκετες. Ειναι 500 μορια πανω απο την σχολη και θα δωθουν τουλαχιστον 3-4 θεσεις για τις σερρες οποτε πιστευω ναι! Καλη επιτυχια να εχετε!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!!!!

      Διαγραφή