Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Κυβέρνηση: Μέτρα για μαθητές και φοιτητές των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου ανακοίνωσε τα μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πέραν της παράτασης στην έναρξη του σχολικού έτους, συγκεντρώνονται τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις υποδομές εκπαίδευσης κατόπιν επικοινωνίας με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ κλιμάκια της ΚΤΥΠ είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβούν στην Θεσσαλία για αυτοψίες.

Οι προσωρινοί αναπληρωτές που διορίστηκαν στις πληγείσες περιοχές μπορούν να παρουσιαστούν και μετά την 11η Σεπτεμβρίου μόλις αποκατασταθεί η πρόσβαση ή η συγκοινωνία.

Παρατείνονται:

- Η δυνατότητα εγγραφής στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές και αιτήσεις επιλογής στα ΙΕΚ, η ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

- Θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εξετάσεις για Έλληνες του Εξωτερικού και τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Εξωτερικό και των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2023 για δύο ημέρες για όσες και όσους εξεταζόμενους δεν μπόρεσαν να μεταβούν στα εξεταστικά κέντρα.

- Διενεργήθηκε καταγραφή ζημιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις του Βόλου και υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου με ενέργειες για έκτακτη ενίσχυση προς το ίδρυμα για την αποκατάστασή τους.

- Εκπονήθηκε πλάνο και προχωρούν οι ενέργειες των τοπικών διευθύνσεων εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας, για μεταστέγαση των παιδιών σε γειτονικά σχολεία από περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Όλα καλά κ όλα ωραία βάση κυβερνήσεις.εμεις που σπουδάζουμε παιδιά(2) και έχουμε τα χωραφια μας πλυμηρησμενα και δεν πρόκειται να πάρουμε χρήματα από τις καλλιέργειες μας πως θα ανταπεξέλθουμε στα ενοίκια και στις οποίες υποχρεώσεις .ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παιδιά που αποκλειστικάν στο Βόλο και δεν μπορούν να παν Θεσσαλονίκη για την εξεταστική στην ΑΕΝ ? Στην σχολή δεν ξέρουν τι να μας απαντησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή