Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Αύξηση 7% στις αιτήσεις για τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ - Ποιες οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες

Αυξήθηκε κατά 7% ο αριθμός αιτήσεων για εισαγωγή στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ, για το έτος κατάρτισης 2023-2024. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 5.366 αιτήσεις σε 39 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, ενώ πέρσι είχαν υποβληθεί 5.005.

Όλη η ενημέρωση για τα ΙΕΚ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες φέτος, όσον αφορά στον αριθμό των αιτήσεων, είναι οι εξής:
Τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ:
  • Παρακολουθούν μαθήματα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης τεσσάρων εξαμήνων, συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών
  • Συμμετέχουν σε εξάμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών
  • Εκπαιδεύονται σε αντικείμενα υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας
  • Λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, επισκεφτείτε:


Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ καθώς και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου