Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Άνοιγμα σχολείων - Εξετάζεται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης κάθε Δευτέρα από το γονέα ότι το παιδί του είναι αρνητικό σε COVID-19 - Eίναι θέμα ηθικής και ατομικής ευθύνης δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά το ενδεχόμενο να μπει μια υποχρεωτικότητα στους μαθητές ώστε να κάνουν self test κάθε Δευτέρα πριν πάνε στα σχολεία, ανέφερε τα εξής: «Αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, υπάρχει αυτή η δυνατότητα και υπάρχει και η δυνατότητα μέσω υπεύθυνης δήλωσης που θα υπογράφεται από το γονέα να δηλώνει κάθε Δευτέρα ότι το παιδί του είναι αρνητικός ώστε να μπορεί να προσέρχεται στην σχολική αίθουσα. Αυτές τις λεπτομέρειες θα τις δούμε όταν έρθει η ώρα, θέλω να πω ότι θα ανακοινωθούν συνολικά αυτά».

Επίσης, σχετικά με τα self test, η κ. Πελώνη επισήμανε τα εξής: «Η λογική είναι ο καθένας να μπορεί να επιτηρεί την υγεία του, να φροντίζει τον εαυτό του και τους αγαπημένους του. Προφανώς είναι θέμα ηθικής και ατομικής ευθύνης για κάποιον αν ξέρει ότι είναι θετικός να κάνει τα δέοντα και να ακολουθήσει τα πρωτόκολλα. Αυτό δεν μπορεί να το επιβάλλει η Αστυνομία με ένα πιστόλι στον κρόταφο και νομίζω ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση κάποιος που γνωρίζει ότι είναι θετικός να πράξει τα δέοντα».




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. τι κανετε! με 4500 κρουσματα τι πατε να κανετε! θα καταστρεψετε οτι προσπαθουμε τοσο καιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αδιανοητη η ανοησια που επικρατει

    ΑπάντησηΔιαγραφή