Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Την Τετάρτη 31/3 η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου

























Εντός της εβδομάδας κρίνονται οι ημερομηνίες για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων
.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα Γυμνασίων και Λυκείων, το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Κομβικό εργαλείο για το προσεκτικό και σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας αποτελεί φυσικά η ενεργοποίηση του self-testing.

Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη, όπου θα εξετάσει με βάση τα υγειονομικά δεδομένα και την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, τι μπορεί και πότε να ανοίξει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη.

Πρώτος σταθμός: Σχολεία και λιανεμπόριο

Πάντως από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε να ανοίξουν μαζί και το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Ωστόσο οι ειδικοί θα είναι αυτοί που θα κρίνουν αν κάτι τέτοιο είναι «επιδημιολογικά εφικτό», την ώρα που ακόμη η πίεση στα νοσοκομεία είναι εμφανής και τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί αισθητά.

Κεραμέως : Στόχος το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την επόμενη εβδομάδα

Το ότι στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την επόμενη εβδομάδα διαβεβαίωσε και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι την Παρασκευή υπήρξε συζήτηση με την Επιτροπή και παρουσιάστηκε το σχέδιο του υπουργείου για το άνοιγμα, αρχικά των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Προσπαθούμε - όπως είπε - να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας.

Πελώνη: Αντέχει το σύστημα 

To ότι για την κυβέρνηση είναι προτεραιότητα των άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου διαβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε στον ANT1 πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια).

«Το Ε.Σ.Υ. αντέχει», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό σημάδι τη μείωση των εισαγωγών. Εξήγησε πως η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων αντικατοπτρίζει την επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. AYTO ME TA SELFTEST ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΣΤ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΟΘΕΥΤΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην τυρανάτε άλλο τους μαθητές της Γ λυκείου. Αφήστε τους. 3 βδομάδες μείναν. Μετά το Πάσχα ούτος η άλλως κανένας μαθητης δεν θα εμφανιστεί στο σχολείο λόγο διαβάσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι νοημα εχει ολο αυτο για 15 μερες που μενουν μεχρι το Πασχα;;;;κ αν ενα παιδι κολλησει κορονοιο την Τριτη,μεχρι την επομενη Δευτερα θα διασπείρει τον ιο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απαραδεκτοι! μονο και μονο για να μην πουν οτι ειναι η μονη κυβερνηση που κρατησε κλειστα τα σχολεια ολη την σχολικη χρονια! αποδεχτητε οτι αποτυχατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή