Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κεραμέως - Θέλει ομάδα φύλαξης των Πανεπιστημίων που θα υπάγεται στο ΥΠΑΙΘ και θα επαναφέρει τον μεγάλο αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ

«Η απάντηση είναι ''ναι'', θα τον καταργήσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για το νόμο Κεραμέως, στο ερώτημα τι θα πράξει εφόσον αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση μιλώντας στο OPEN TV.

Είπε ότι η μια πτυχή του νόμου είναι η αστυνομία στα πανεπιστήμια και η άλλη «αφορά τη μείωση των εισακτέων κατά περίπου 25.000 φοιτητές για να αυξηθεί η πελατεία στα κολλέγια». 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναφέρει τον αριθμό των εισακτέων εκεί που ήταν, αναβαθμίζοντας με αύξηση της χρηματοδότησης τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός σώματος φύλαξης των πανεπιστημίων που θα υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας με αρμοδιότητα αποκλειστική στους πρυτάνεις οι οποίοι έχουν το αυτοδιοίκητο». 

Σημείωσε ότι το μείζον πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη καθηγητών και πως το πρόβλημα της βίας, που «είναι υπαρκτό», μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδικό σώμα φύλαξης με ανθρώπους εκπαιδευμένους «και όχι να βάλουμε ''πυριτιδαποθήκες'' εκεί που συχνά υπάρχουν ''εμπρησμοί''».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου