Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σχετικά με τις κλινικές ασκήσεις, την πρακτική άσκηση, τα εργαστηριακά μαθήματα και τις κατατακτήριες εξετάσεις στα Πανεπιστήμια - Δήλωση Υφυπουργού Παιδείας

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος αρμόδιος για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μίλησε σήμερα (26/3) στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τα θέματα που προκύπτουν με τις κλινικές ασκήσεις, την πρακτική άσκηση, τα εργαστηριακά μαθήματα και τις κατατακτήριες εξετάσεις.

«Τα πανεπιστήμια είναι γνωστό από τις 22 Φεβρουαρίου που υπογράφηκε σχετική απόφαση, ότι μέχρι τις 4 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μόνο με τηλεκπαίδευση. Προκύπτει θέμα για κλινικές ασκήσεις, πρακτικές ασκήσεις και εργαστηριακά μαθήματα.

- Για τις κλινικές ασκήσεις που αφορούν σε σχολές υγείας κοιτάζουμε να δούμε αν θα μπορέσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ώστε να μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία και να κάνουν τις ασκήσεις τους. Όσοι θα μπουν σε νοσοκομεία ή σε δομές υγείας θα είναι εμβολιασμένοι. Σύνολο κλινικές και πρακτικές ασκήσεις είναι 148.000 άτομα. Για τις κλινικές ασκήσεις, πιστεύω ότι ο εμβολιασμός των φοιτητών θα μπορέσει να γίνει πριν το Πάσχα.

- Οι πρακτικές ασκήσεις, η επιθυμία της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν τώρα. Αλλά θα εξαρτηθεί και από την επιτροπή.

- Για τα εργαστηριακά μαθήματα, υπό τις παρούσες συνθήκες το βλέπω δύσκολο να γίνουν πριν το Πάσχα. Θα παραταθεί όσο χρειαστεί το εξάμηνο για τα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥΘΕΝΆ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΥΓΕΊΑΣ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΊ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
    1.ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΈΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ 22ΧΡΟΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
    2. ΟΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή