Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Πυροσβεστική Ακαδημία - Σχολή Αξιωματικών - Πρακτική εκπαίδευση Δοκίμων Ανθυποπυραγών - Φωτογραφίες




























Στο πλαίσιο υλοποίησης της πυροσβεστικής πρακτικής εκπαίδευσης των Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Σχολής Αξιωματικών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 εντός των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τους πρωτοετείς Δόκιμους Ανθυποπυραγούς, πρακτική εξάσκηση σε βασικά αντικείμενα της Πυροσβεστικής Τέχνης.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πυροσβεστικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση στα μέσα ατομικής προστασίας που πρέπει να φέρει και να χειρίζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας πυροσβέστης, καθώς και πρακτικής εφαρμογής αυτών, σε ένα κλειστά ελεγχόμενο περιβάλλον εξομοίωσης συνθηκών πυρκαγιάς.

Ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής συνθηκών πυρκαγιάς που διαθέτει η Πυροσβεστική Ακαδημία, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ, το οποίο προσομοιάζει τις συνθήκες πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους και έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί τις συνθήκες και παραμέτρους διέλευσης στο εσωτερικό του, ώστε να καλύπτει ποικίλα σενάρια αντιμετώπισης μιας αστικής πυρκαγιάς. Διαθέτει μηχανικά και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία εγγυώνται την πλήρη παρακολούθηση και έλεγχο της εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της ως άνω εκπαίδευσης πληρούσε την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων και μέτρων πρόληψης και προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19, λαμβάνοντας υπόψη τα τηρούμενα προσωρινά γενικά ή και ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω του COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες - κατευθύνσεις που έχουν παρασχεθεί από το Α.Π.Σ., τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Την εποπτεία του συνόλου της εκπαίδευσης, είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, με την συνδρομή καταρτισμένου ένστολου προσωπικού και την συνεχή επίβλεψη και υποστήριξη της Ιατρού της Ακαδημίας.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου