Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία - Στις 5 Απριλίου θέλει η κυβέρνηση το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επέκταση των μέτρων για την πανδημία























Σήμερα (26/3) και ώρα 18.00 είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση της κυβέρνησης για την εφαρμογή των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας
.

Βασική θέση στις ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα έχει και η επέκταση της εφαρμογή τηλεκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για την επόμενη εβδομάδα.

Να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις 5 Απριλίου θέλει η κυβέρνηση - Την άλλη εβδομάδα η οριστική απόφαση

Αναλυτική πρόταση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου με testing. Η πρόταση αφορά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και βασίζεται στην τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαικές χώρες. Το Yπουργείο Παιδείας αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Ωστόσο, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή, τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων, στη βάση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και αυτό, καθώς τα αιτήματα των υπουργείων για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων της ευθύνης τους, υπήρξαν πολλά κι έτσι θα συζητηθούν εκ νέου. Μια σκέψη, πάντως, που έπεσε στο τραπέζι, είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ κατά του κορωνοϊού.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. τα μεγαλα παιδια ειδικα της 3ης λυκειου προσαρμοστηκαν αφηστε τα ησυχα ουτος η αλλως πλεον θα σταματησουν να πηγαινουν για να καθησουν να διαβασουν στην ησυχια τους! καθε χρονο γινεται αυτο! τα παιδια του νηπιαγωγειου και του δημοτικου εχουν αναγκη το σχολειο! τα παιδια του γυμνασιου και της α β λυκειου αφηστε τα ησυχα προσαρμοστηκαν πλεον! η γ λυκειου μετα τον μαρτιο ποτε δεν πηγενε σχολειο ανεκαθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή