Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Επιστρέφει στον Μάρτιο η Αττική - Τι προβλέπει το σχέδιο για το ολικό lockdown




















Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού, με νέα μέτρα να είναι πλέον προ των πυλών

Δυνατά ηχούν οι καμπάνες για lockdown τύπου Μαρτίου μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Αττική και την ανησυχία για πίεση στα νοσοκομεία.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Πρακτικά το ολικό lockdown σημαίνει κλειστά όλα τα σχολεία, κλειστά τα καταστήματα χωρίς click away, αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο, κόφτης στα SMS ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας ίσως και όλες τις ημέρες της εβδομάδας νωρίτερα.

Τα πράγματα δείχνουν ότι το παρατεταμένο lockdown αλλά και τα νέα μέτρα δεν φαίνεται να αποδίδουν. Οι ειδικοί παρακολουθούν με προβληματισμό την κατάσταση.

Έτσι, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει αποφάσεις ακόμη και εντός της ημέρας για την επιβολή ενός lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη που έκανε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ στην Αττική πιέζεται και ως εκ τούτου εάν τα δεδομένα συνεχίσουν έτσι, τότε ο ίδιος θα εισηγηθεί ένα lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου