Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Μεγάλες αλλαγές στον αριθμό εισακτέων σε κάθε τμήμα για να στηριχθούν τα πανεπιστήμια της περιφέρειας - Λιγότεροι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη





























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Αλλάζουν τα δεδομένα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 καθώς μετά τη ψήφιση του τελευταίου νόμου με τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές και στον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

- Ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια με πέρσι επίπεδα (περίπου 78.000 εισακτέοι).


- Θα υπάρξει ανακατανομή των εισακτέων ώστε να είναι λιγότερες οι θέσεις εισακτέων στα κεντρικά πανεπιστήμια και στις σχολές υψηλής ζήτησης και περισσότερες στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

- Οι βασικοί λόγοι που θα αναπροσαρμοστούν οι θέσεις σε κάθε τμήμα μεταξύ των κεντρικών και των περιφερειακών τμημάτων είναι 
  • από τη μία η επιβάρυνση των πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πολλούς φοιτητές που γίνονται περισσότεροι και με τους μετεγγραφέντες (χρόνιο πρόβλημα) και 
  • από την άλλη να μειωθούν οι επιπτώσεις από την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης καθώς πολλοί υποψήφιοι δεν εισαχθούν σε καμία σχολή και άρα πολλά τμήματα της περιφέρειας θα έχουν προβλήματα φοιτητικού δυναμικού.


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο: