Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Υφυπουργός Παιδείας: Στόχος να γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 στην ώρα τους - Εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους

Πλήθος ερωτημάτων για τη διενέργεια των Πανελλαδικών Eξετάσεων 2021 και τη λειτουργία των σχολείων εγείρει η «επιμονή» της πανδημίας στη χώρα
.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Απαντήσεις για τους μαθητές και τους γονείς που αγωνιούν επιχείρησε να δώσει η Yφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», η κυρία Μακρή αναφέρθηκε αρχικά στα σχολεία τονίζοντας ότι «η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί κάποια απόφαση να θεωρηθεί ειλημμένη. Η υφυπουργός επισήμανε ότι σε αυτή τη φάση το Yπουργείο Παιδείας «επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται».

Σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, η Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%

Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων, το ΥΠΑΙΘ έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει. Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου