Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Χρυσοχοΐδης: Οι πρυτάνεις εθίστηκαν στην απειλή της κακοποίησης - Δεν είναι δουλειά τους η αντιμετώπιση της βίας

Αιχμές για την στάση
των πρυτάνεων αναφορικά με την ίδρυση ειδικού Σώματος της Αστυνομίας για την φύλαξη των ΑΕΙ άφησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στη Βουλή. Όπως είπε «εθίστηκαν στην απειλή της κακοποίησης», συμπληρώνοντας ότι «σήμερα το να λέμε ότι μπορεί να γίνει αλλιώς η φύλαξη υποτιμά τη νοημοσύνη».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό, οι πρυτάνεις είναι ακαδημαϊκοί και δεν είναι δουλειά τους η αντιμετώπιση της βίας. «Έχουν αποτύχει στην αντιμετώπιση της βίας με πρώτα θύματα τους ίδιους. Είναι μία τρύπα στο κράτος δικαίου και η πολιτεία είναι δύο φορές υπεύθυνη αν καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το επίμαχο θέμα», προσέθεσε ο ίδιος και μάλιστα τόνισε ότι οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται την ανάγκη φύλαξης των πανεπιστημίων. «Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, τα κόμματα αντιδρούν στο νόμο και η πλειοψηφία των πολιτών, με περισσότερους από τους μίσους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης συμφωνούν. Ο κόσμος ξέρει, ζει και αντιλαμβάνεται», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, όμως, ευχήθηκε σε μερικά χρόνια η Αστυνομία να μη χρειάζεται στα πανεπιστήμια, καθώς «από θέση αρχής κανένας δεν θέλει να βλέπει την Αστυνομία στα πανεπιστήμια, ούτε καν η ίδια Αστυνομία το θέλει. «Όπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι η ύστατη καταφυγή καθώς το σύστημα δεν λειτουργεί», τόνισε με νόημα.

Δείτε επίσης:







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου