Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Βουλή: Τροπολογία του ΥΠΑΙΘ για τα ψηφιακά πιστοποιητικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης






















Τροπολογία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις μεταξύ άλλων για τις ψηφιακές υπηρεσίες σχετικές με απολυτήρια και αποδεικτικά ή πιστοποιητικά σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από το Υπουργείο Παιδείας.


Με την υπόψη τροπολογία για τα ψηφιακά πιστοποιητικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπονται τα ακόλουθα:

2.α. Παρέχεται η δυνατότητα μηχανογραφικής έκδοσης, Πληροφοριακών Συστημάτων (Π.Σ.) ή ψηφιοποίησης και ανάρτησης/απόθεσης στα εν λόγω Π.Σ., των απολυτηρίων τίτλων, των αποδεικτικών απόλυσης, των αποδεικτικών ή πιστοποιητικών σπουδών και των εγγράφων που εκδίδονται κατά τη διάρκεια ή με την ολοκλήρωση των σπουδών σε κάθε τάξη των δημόσιων ή ιδιωτικών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ειδικότερα οριζόμενη διαδικασία. Τα προαναφερόμενα έγγραφα εκδίδονται και χορηγούνται και ως ηλεκτρονικά έγγραφα [άρθρα 13 και 15 του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ν.4727/2020)].

β. Κάθε φυσικό πρόσωπο αιτείται, σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, την έκδοση αντιγράφων των ανωτέρω εγγράφων καθώς και βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που βεβαιώνουν την κτήση των αντίστοιχων τίτλων σπουδών καθώς και τη διαβίβαση των προαναφερόμενων εγγράφων σε φορείς του δημοσίου τομέα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

γ. Παρέχεται η εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση, με ΚΥΑ, κάθε ειδικότερου συναφούς θέματος (οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας κ.λπ.).



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου