Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Χειμερινή Εκπαίδευση Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) - Φωτογραφίες - Βίντεο


























Εντυπωσιακές είναι για ακόμα μια φορά οι εικόνες από τη χειμερινή στρατιωτική
διαβίωση των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Εκμεταλλευόμενος τις καιρικές συνθήκες, ο στρατός πραγματοποίησε την εκπαίδευση των υποψηφίων αξιωματικών και υπαξιωματικών στο χιόνι.

Συγκεκριμένα. το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου, άντρες από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, πραγματοποίησαν μια σειρά από ασκήσεις μέσα στο χιόνι.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων στον Υμηττό και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, ατομικής τακτικής, καθώς και αντικείμενα εξοικείωσης με τη διαβίωση σε δυσμενείς χειμερινές συνθήκες στην ύπαιθρο.

Η εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών έχει ως στόχο την επαύξηση της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους, καθώς και των ικανοτήτων τους ως μαχητές.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες.


Πατήστε πάνω στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε και το σχετικό βίντεο.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


17 σχόλια:

  1. Καλή η πενταήμερη χειμερινή για τη ΣΜΥ, αλλά δώστε και κανένα άκυρο στους 1ετείς που άντεξαν μια τέτοιου είδους εκπαίδευση με τα χιόνια!!
    Αντί αυτού, συνεχίζονται τα καψόνια εις βάρος τους, από τους 3ετείς!! Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς!
      Εκεί στον 6ο λόχο στη ΣΜΥ, ποιός διοικεί;;
      Γιατί είναι ο μόνος λόχος (αν και ο καλύτερος κατά γενική ομολογία όλων, σε όλα), που οι 1ετείς δεν έχουν κινητά αφής, μπαίνουν πρώτοι μετά από έξοδο και τους ρίχνουν καψώνια ή καμπάνες με το παραμικρό;;
      Πέρασαν 5 μήνες και ακόμη φέρονται στους 1ετείς, σαν να μπήκαν χθες...πόσο κομπλεξάρες είναι οι συγκεκριμένοι 3ετείς;; εεε;;

      Διαγραφή
    2. Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν στη ΣΜΥ!
      Ο 6ος λόχος ο καλύτερος στις επιδόσεις των 1ετών αλλά ο χειρότερος στη διοικούσα και με τα λιγότερα δικαιώματα οι 1ετείς του.
      Έλεγχος δεν υπάρχει, άρα κουμάντο κάνουν οι 3ετεις!
      Ό,τι να ναι στη ΣΜΥ.

      Διαγραφή
    3. Σαν γονείς πρέπει να στηρίζετε τα παιδιά σας..η σχολή λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και δεν θα αλλάξει.. επιλογή τους ήταν, εάν δεν τους αρέσει, η πύλη είναι ανοιχτή..

      Διαγραφή
    4. Έτσι σας βολεύει; Όχι φίλε μου, δεν θα φύγουν τα παιδιά, επειδή βαριούνται ή είναι κολλημένοι οι διοικούντες για να ασχοληθούν περισσότερο με τους 3ετείς..
      Μόνο στηρίζουμε τα παιδιά μας, γι αυτό διαμαρτυρόμαστε, για τις αδικίες και τα ΤΑΧΑ.. ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΨΩΝΙΑ. Αφού έτσι λειτουργεί η σχολή, γιατί αποκρύπτει από ανώτερους ελέγχους , αυτά που γίνονται εκεί μέσα;;;

      Διαγραφή
    5. Ο γιος μου είναι στον 6ο λόχο και είμαι πολύ περήφανη γι αυτόν και την υπομονή και επιμονή που δείχνει. Το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά όμως

      Διαγραφή
    6. Όντως είναι οι μόνοι που δεν έχουν κινητό αφής. Είναι αδικία γι αυτούς

      Διαγραφή
  2. Είναι εύκολο να μιλάει κανείς εκ του ασφαλούς χωρίς να έχει γνώση τι γίνεται μέσα.... Μην ακούτε λοιπόν τα μαμοθρεφτα που κλαίγονται και αφήστε τους 3ετης να διοικήσουν και να εκπαιδεύσουν έτσι όπως πρέπει για να γίνουν τα παιδιά σας σωστοί στρατιωτικοί! Έλεος πια με τον κάθε γονιό που ασχολείται και παρεμβαίνει στην Σχολή αφήστε τα παιδιά σας να ενηλικιωθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιοι σαν και του λόγου σου ώθησαν αυτό το παλληκάρι στην αυτοκτονία λόγω των καψονιων που γίνονται χωρίς όρια και έλεγχο. Δυστυχώς ο στρατός είναι γεμάτος με ανθρωποειδή καρκινώματα που βγάζουν τα κομπλεξ τους σε άτομα ανυπεράσπιστα.

      Διαγραφή
    2. Βρε π@@@@α τριτοετει εάν είσαι εσύ δεν μπορείς να διοικήσεις τον εαυτό σου λόγο κόμπλεξ που έχεις γιατί πήρες εξουσία από κάποιους καί δεν σου αξίζει οι διοίκηση κερδίσετε με σεβασμό προς το πρόσωπο σου λόγο συμπεριφορά σάς καί όχι με απειλές και ύβρεις αυτό σέ κάνει άχρηστο καί δεν σε θέλει κανείς μην περιμένεις να σε ακολουθήσει κανείς λόγο προσωπικότητας για να γίνεις ηγέτης πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου καί τούς άλλους αλλά δεν σε κόβω για τέτοιο δεν ενηλικιώθηκες ποτέ εγκεφαλικά έμεινες τρίχρονος κακομαθημένος κόμπλεξικος που όλοι θα σε μισούν και θα σε βρουν και έξω μπαγλαμά ε μπαγλαμά γίνε άνθρωπος ηγέτης με την συμπεριφορά σου να σε χαίρονται όλοι και όχι νά σέ φτύνουν.

      Διαγραφή
    3. Φίλε 1:36 κάπου θα συναντήσω κάποιους από τα γιαλαντζι παλληκάρια (ευτυχώς υπάρχουν καί αξιόλογα παιδιά ΚΎΡΙΟΙ) υποαναπτικα τριτοεετων στην ΣΜΥ αλλά κρίμα για αυτούς τώρα καί τότε θα έχω εγώ την θέση ισχύος για να τους ξανακάνω μαμοθρευτα από ενήλικες πού νομίζουν ότι είναι έχουμε κλείσει ραντεβού χωρίς να το ξέρετε κοντός ψαλμός αλληλούια τα λέμε κότες λιρατες όσο για την διοίκηση και τα στελέχη τίς σχολής ύπνος βαθύς.

      Διαγραφή
    4. Εμείς τα αφήνουμε τα παιδιά, γι αυτό σας βγάλαν ασπροπρόσωπους και είναι άριστοι...εσείς οι καμιά δεκαριά ανεύθυνοι, κακόψυχοι και ελλειπείς για εξουσία 3ετείς, ανάξιοι σεβασμού αφού κερδίσατε μόνο το μίσος και τον οίκτο των 1ετών, όντας ανίκανοι να μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας και να πετύχετε την ενότητα του λόχου σας...χαλάτε τη φήμη του λόχου σας και της σχολής!!!
      Πειθαρχία και ενότητα είναι τα ζητούμενα και όχι τρόμος και θυμός!!
      Ξυπνήστεεεεε...

      Διαγραφή
  3. Τη σελίδα εδώ την ξέρεις "ανώνυμε" 1:36μ.μ. Εδώ λοιπόν κλεγοσουνα όταν ήσουν πρωτοετής και μαμόθρεφτο???? Αλλά τώρα βέβαια μεγάλωσες πολύ και ενηλικιώθηκες και ξέχασες... Αύριο οταν με το καλο τελειώσετε τη σχολή με το καλό θα πρέπει να ξέρεις ότι θα πρέπει να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...θα πρέπει να επνεεις τους άλλους.... Ψιλά γράμματα εεε ενήλικα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος λέει ότι ξέρει να διοικεί πρέπει να θυμάται τα εξής.
    1. Ευγένεια προς τον κατώτερο
    2. Ενδιαφέρον
    3. Παράδειγμα
    Αν τον σέβεσαι θα σε σεβαστεί
    Αν ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο θα το εκτιμήσει
    Αν δίνεις και το καλό παράδειγμα, θα δουλεύει για σένα στο μέγιστο βαθμό γιατί θα έχεις κερδίσει την εκτίμηση, και το φιλότιμό του.
    Με το ραβδί και την απειλή χάνεις το σεβασμό και μαζεύεις τις ψιχάλες που νομίζεις ότι πέφτουν.
    Λίγη καλοσύνη όπου πρέπει δε βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα τέτοιο Διοικητή. Όλοι οι υφιστάμενοι και οι κατώτεροι συζητούσαν για τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τον ΑΡΙΣΤΟ. Θα δουλεύαμε αμισθί,όσες ώρες παραπάνω κι αν έπρεπε, οικιοθελώς.
    Σε καμμία περίπτωση δε θέλαμε να τον εκθέσουμε.
    Ήταν ευγενέστατος, ενδιαφερόταν πραγματικά για το προσωπικό αλλά και την οικογένειά του , ήταν άριστος στη δουλειά του και ήθελες να γίνεις και εσύ. Η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή.
    Ο σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ.
    Η πειθαρχία μαθαίνεται. Τηρείς τους κανονισμούς, αλλιώς τιμωρείσαι. Πάντα με δικαιοσύνη. Γιατί τότε αναγνωρίζεις τα λάθη σου και διορθωνεσαι.
    Οι σημερινοί νέοι, με μόρφωση, πρέπει να βρίσκουν τέτοιες μεθόδους ώστε να εμπνέουν τους νεότερους. Οι βάναυσες πρακτικές ας μένουν στο σκοτεινό χρονοντούλαπο καλά κλειδωμένες. Είναι μία άποψη.
    Ελπίζω να δώσω ένα ερέθισμα για ακέψη αν τα διαβάσει κάποιος νέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να τα διαβάσουν όλα αυτά , εκείνοι που πρέπει και να μην φτάνουν τα παιδιά στα όρια τους.Ισως το ξανασκεφτούν ....

      Διαγραφή
    2. Η πιο ωραία και ορθή ανάρτηση!!
      Οι νέοι τέτοιου είδους παραδείγματα πρέπει να μιμούνται, για να πορεύονται σωστά στην στρατιωτική τους ζωή!!!

      Διαγραφή