Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Εισάγεται μάθημα Οικονομικών στην Α΄ Λυκείου από το 2025 - Δηλώσεις Πιερρακάκη και Μητσοτάκη























Το ΥΠΑΙΘΑ προγραμματίζει να εισαχθεί δίωρο, εβδομαδιαίο μάθημα Οικονομικών στην Α΄ τάξη των Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2025-2026.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

Θα μείνω στον χώρο της εκπαίδευσης και στην ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2025, οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις βασικές οικονομικές λειτουργίες. Ο οικονομικός αλφαβητισμός επιτρέπει όχι μόνο να κατανοούμε το σύνθετο χρηματοοικονομικό περιβάλλον αλλά και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις ως πολίτες. Για παράδειγμα, το πώς να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν την προσωπική ευημερία μας, όπως τα βασικά οικονομικά του νοικοκυριού μας, αλλά εξίσου σημαντικά και με περισσότερη υπευθυνότητα την ίδια μας την ψήφο απέναντι σε λαϊκίστικα και ανεύθυνα πολιτικά και οικονομικά προγράμματα. Το πάθημα της κρίσης χρέους δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον. Είναι ευθύνη μας προς τις επόμενες γενιές.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου