Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Σχετικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Γεωργία Ρεμπούτσικα σε συνέχεια και της συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού" ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό

θα δοθεί λύση στο θέμα της διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.).

Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΣΑΕΚ - Ενημέρωση.

Ειδικότερα, διάταξη του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, ρυθμίζει τη δυνατότητα των αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ. να συμμετέχουν έως 31/12/2025 σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης με τους καταλόγους ερωτήσεων που θα είναι σε ισχύ.

Ως εκ τούτου, με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, ο ΕΟΠΠΕΠ θα προγραμματίσει άμεσα τις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ (πρώην Ι.Ε.Κ.).

Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στις ΣΑΕΚ καθώς και στη σελίδα ΣΑΕΚ - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου