Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων 2024 - Τα 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το panelladikes24 μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στις Δημόσιες ΣΑΕΚ έτους 2024, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

- η διαδικασία υποβολής Μ.Δ και Π.Μ.Δ. θα ξεκινήσει πιθανότατα τη Δευτέρα 8/7 ή την Τρίτη 9/7 και οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο 10 - 12 ημερών περίπου για να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους,


Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων 2024

1. Δικαίωμα να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση - Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2024 των ΓΕΛ.

2. Δικαίωμα να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ΕΠΑΛ έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση - Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2024 των ΕΠΑΛ.

3. Οι υποψήφιοι θα έχουν δυνατότητα επιλογής στο Μ.Δ. μόνο των τμημάτων που έχουν επιτύχει την Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Δείτε Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Εκτίμηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για όλα τα τμήματα

4. Δικαίωμα να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για το 10% έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ το 2022 ή το 2023 και οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.

5. Όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση - Δήλωση είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση και τελικά δεν προσήλθαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα μπορούν να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιοι με το 10%.

6. Δικαίωμα να υποβάλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση - Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 καθώς και οι τελειόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

7. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) πρέπει να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ. ή Π.Μ.Δ.

8. Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. ή/και Π.Μ.Δ. (πχ. απόκτηση password σε περίπτωση απώλειας ή παράλειψης δημιουργίας) όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον κάποιες ημέρες κατά το μήνα Ιούλιο.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2024 ξεκινούν από την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στις 13:00μ.μ. και λήγουν τη Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 24:00μ.μ..
    Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ) και Παράλληλου Μηχανογραφικού (Π.Μ.Δ) έτους 2024 - Προθεσμία - Εγκύκλιος

    https://panelladikes24.blogspot.com/2024/07/2024_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή