Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ζέττα Μακρή: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία των πανεπιστημίων























Διευκρινήσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) έδωσε στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.


Ειδικότερα, η κ. Μακρή κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου ανέφερε πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) υπάρχει και για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

Απαντώντας στην κριτική ότι η ΕΒΕ θέτει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες υποψηφίους, η κα Μακρή είπε ότι (η ελάχιστη βάση εισαγωγής) «τέθηκε και από τα πανεπιστήμια και ορθά, διότι διασφαλίζει αφενός μεν τη καλύτερη λειτουργία των πανεπιστημίων, αλλά διασφαλίζει και τους υποψηφίους φοιτητές, να επιλέγουν σχολές στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν, για να μην είμαστε οι τελευταίοι στην αποφοίτηση των φοιτητών και οι πρώτοι στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Όπως επισήμανε, η ΕΒΕ υπάρχει και για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά παραρτήματα: «Είναι η διασφάλιση που βάζει η Πολιτεία, πέραν των άλλων διασφαλίσεων που θα βάλουν τα παραρτήματα, όταν ιδρυθούν στη χώρα μας».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου