Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Και φέτος 10.000 κενές θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Σημαντικά στοιχεία




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024 και τις Βάσεις 2024 και στη συνέχεια την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων προκύπτουν πολύ σημαντικά στοιχεία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

Ένα από τα πολύ σημαντικά θέματα που προέκυψε (όπως και τις τρεις προηγούμενες χρονιές) είναι το ζήτημα των κενών θέσεων σε πολλά τμήματα. Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα οι κενές θέσεις είναι πάρα πολλές που φτάνουν σχεδόν και στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων.

Πιο συγκεκριμένα,

- το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακοινώσει 68.851 θέσεις εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν περιλαμβάνει τους εισακτέους στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ),

- οι επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΤΕ (δηλ. πλην των Στρατιωτικών - Αστυνομικών - Πυροσβεστικών - Λιμενικών Σχολών και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού) ανέρχονται σε 59.552.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι παραμένουν 9.299 κενές θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, οι οποίες αυξάνονται αν προστεθούν και οι κενές θέσεις από τις σχολές των άλλων υπουργείων και πλησιάζουν τις 10.000 για άλλη μια χρονιά.

Δείτε επίσης:







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου