Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Νομοθετική ρύθμιση για τροποποίηση του ορίου αναστήματος για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές





























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Από το panelladikes24 σας ενημερώνουμε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία αλλάζει το απαιτούμενο ύψος για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές μετά και τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι είναι παράνομη η ρύθμιση του κοινού (για άνδρες και γυναίκες) ορίου αναστήματος (1,70μ.).

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Τι αναφέρει η προτεινόμενη ρύθμιση.

Ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα των υποψηφίων για κατάταξη/πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία - Τροποποίηση της περ. α’ παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994

Το τρίτο εδάφιο της περ. α της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994 (Α’ 122) τροποποιείται με την εισαγωγή διαφοροποίησης ως προς το προσόν του ύψους μεταξύ υποψηφίων ανδρών και γυναικών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, και διαμορφώνεται ως ακολούθως:

«Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα φύλα με εξαίρεση το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63μ.) για τις γυναίκες».


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


13 σχόλια:

  1. Για ποιον λόγο ?Πολύ κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και 1.63!! Αφού όσες υποθέσεις έχουν προσφύγει και δικαιώθηκαν, ήταν από 1.65 και πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί αυτός είναι ο μέσος όρος ύψους των Ελληνίδων! Και επίσης δε θα έπρεπε να υπάρχει όριο γιατί δε υπάρχει και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες! Μπράβο δίκαια απόφαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ισότητα έτσι. Ένσταση από τους άνδρες θέλει τώρα

      Διαγραφή
  4. Αυτός δε είναι θέμα ισότητας αλλά Βιολογίας τι να κάνουμε τώρα;; Δε ασχολούμαι άλλο. Μπείτε να δείτε τα επιστημονικά σάιτμ Άντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία βάση βιολογίας τα κορίτσια είναι πιο διαβάστερα σε σύγκριση με τα αγόρια και γράφουν περισσότερο στις πανελλήνιες. Σε ένα επάγγελμα όπως είναι του αστυνομικού αν οι γυναίκες γίνουν περισσότερες από τους άνδρες θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα

      Διαγραφή
    2. Θέμα βιολογίας? Σοβαρά? Το επάγγελμα του αστυνομικού δεν βλέπει τον άνθρωπο ως άνθρωπο όχι ως αδνρα ή γυναίκα. Όπως έχει κάποια όρια που είναι ίδια στα αθλήματα έχει και ένα συγκεκριμένο ύψος ΑΝΘΡΩΠΟΥ και όχι ξεχωριστά άνδρα ή γυναίκας

      Διαγραφή
    3. Αα ναι σοβαρά???? Πρόβλημα θα δημιουργηθεί;;; Γιατί ρε φίλε να υπάρχουν μόνο άντρες στη ελληνική αστυνομία;;; Που ζείτε πια;;; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΘΑ ΔΊΝΟΝΤΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΊΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα δε υπάρχει ύψος!! Εε τι να κάνουμε;; Ξεπεράστε τα στερεότυπα πια! Καλή δύναμη! Ας το κλείσουμε εδώ εγώ λέω! Σεβαστες όλες οι απόψεις εξάλλου έχουμε δημοκρατία και άρα μπορεί ο καθένας να λέει αυτό που πιστεύει!

      Διαγραφή
  5. Για τα αγωνίσματα τι λέει η βιολογία;. Έχει τις ίδιες δυνάμεις η γυναίκα με τον άνδρα;. Σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα με τους επιτυχόντες. Άντε να δούμε και γυναικείες διμοιρίες, αλλιώς που θα απορροφηθούν τόσες κοπέλες. Επιλεκτική ισότητα λοιπόν. ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθόλου επίλεκτη!! Φυσιολογική σκέψη είναι αλλά μάλλον εσύ δε διαθέτεις γνώσεις για να δεις ότι από που γινόταν ήταν απαράδεκτο! Δε έχει καμία σημασία το ύψος αλλά η θέληση και η εργατικότητα του κάθε ατόμου. Αλίμονο αν χαρακτηρίζαμε κάποιο/α από το ύψος. Άντε γεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βάλουμε την βιολογία στην κουβέντα βρε παιδιά γιατί τη βάζουμε μόνο στο ύψος;; Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχουν κοινά αγωνίσματα στο στίβο; Υπάρχουν τα αγωνίσματα των ανδρών και τα αγωνίσματα των γυναικών. Να γίνει και εδώ λοιπόν το ίδιο. Ένα πράγμα σας λέω και να με θυμηθείτε. Θα κόβουν φουλ στις ΠΚΕ κοπέλες. Κορίτσια που ενδιαφέρεστε ξεκινήστε δυνατά προπόνηση. Φέτος δε θα χαρίζονται καθόλου. Φιλικά όλα αυτά. Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε . Ας πάμε το χιλιαρι στα πέντε λεπτά . Να μπούνε όλες οι κουραδες στα σώματα ασφαλείας.

      Διαγραφή
  7. Σημαντική εξέλιξη - Αστυνομικές Σχολές - Ψηφίστηκε η διάταξη με την αλλαγή του ορίου αναστήματος για τις γυναίκες

    https://panelladikes24.blogspot.com/2021/12/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή