Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Σημαντική εξέλιξη - Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομη τη ρύθμιση του κοινού (για άνδρες και γυναίκες) ορίου αναστήματος (1,70μ.) για την πρόσβασή τους στις Αστυνομικές Σχολές


































Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το δικαστήριο έκρινε έμμεση διάκριση λόγω φύλου εις βάρος των γυναικών υποψηφίων με τη διάταξη η οποία ορίζει ως αναγκαίο προσόν για την πρόσβαση στις Σχολές Αστυνομικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ελάχιστο ανάστημα 1,70 μ.

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

Περίληψη ΣτΕ Ολομ 902 - 907/2021 - Κοινό ελάχιστο ανάστημα 1.70 μ για άνδρες και γυναίκες υποψηφίους ως αναγκαίο προσόν για την πρόσβαση στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ

Με τις εν λόγω αποφάσεις του Δικαστηρίου κρίθηκε ότι από τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 1 του Π.Δ. 90/2003, η οποία ορίζει ως αναγκαίο προσόν για την πρόσβαση στις Σχολές Αστυνομικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ελάχιστο ανάστημα 1,70 μ. προκαλείται έμμεση διάκριση λόγω φύλου εις βάρος των γυναικών υποψηφίων, κατά την έννοια της Οδηγίας 76/207/ΕΟΚ, μη αιτιολογουμένη, ως προς την προσφορότητα και αναγκαιότητα του ως άνω ελαχίστου ορίου, από το φέρον το σχετικό βάρος απόδειξης Δημόσιο, καθώς και υπέρβαση των ορίων της ευχέρειας ουσιαστικής εκτίμησης του κανονιστικού νομοθέτη λόγω παράβασης των συνταγματικών διατάξεων της ισότητας των φύλων και της αναλογικότητας, όπως ορθώς έκρινε εν προκειμένω το δικάσαν διοικητικό εφετείο, απορριπτομένων των εφέσεων του Δημοσίου.

Ειδικότερα:

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έλαβε εν προκειμένω υπόψη (α) τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1 και 2, 5 παρ. 1, 25 παρ. 1 και 116 παρ. 2, όπως έχουν ερμηνευθεί από τη νομολογία του Δικαστηρίου περί ισότητας των φύλων, αξιοκρατίας κατά την πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις και αναλογικότητας, (β) τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου περί ισότητας των φύλων, όπως έχουν ερμηνευθεί με σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως δε (γ) την εκδοθείσα επί σχετικού προδικαστικού ερωτήματος (αποσταλέντος από το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό επταμελή σύνθεση) από 18-10-2017 απόφαση (C-409/16) του Δ.Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις της οδηγίας 76/207/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση σε απασχόληση, την επαγγελματική εκπαίδευση και προώθηση και τις συνθήκες εργασίας (όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2002/73/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου), «έχουν την έννοια ότι αντιτίθενται σε κανονιστική ρύθμιση κράτους μέλους, όπως η επίμαχη … η οποία προβλέπει προϋπόθεση ελάχιστου αναστήματος 1,70 μ., ανεξαρτήτως φύλου, για τη συμμετοχή υποψηφίων στον διαγωνισμό για την κατάταξη σπουδαστών στην αστυνομική σχολή του κράτους μέλους αυτού, εφόσον η ρύθμιση αυτή, αφενός, περιάγει σε μειονεκτική θέση πολύ μεγαλύτερο αριθμό γυναικών σε σύγκριση με τους άνδρες και, αφετέρου, δεν παρίσταται πρόσφορη και αναγκαία για την επίτευξη του θεμιτού σκοπού τον οποίο επιδιώκει, όπερ εναπόκειται στο αιτούν δικαστήριο να εξακριβώσει», έκρινε δε βάσει των ανωτέρω ότι:

H άσκηση της κρατικής εξουσίας στον τομέα της τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, προϋποθέτει ότι το προσωπικό το οποίο ασκεί τα εν λόγω καθήκοντα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτών και να εκπληρώσει αποτελεσματικά την αποστολή τους, διαθέτει, εκτός των λοιπών αναγκαίων προσόντων, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες (μυϊκή δύναμη, αντοχή, ταχύτητα κλπ.), η συνδρομή των οποίων εξακριβώνεται κατ’ αρχήν με την υποβολή των υποψηφίων σε ειδικές υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Ο νομοθέτης ή η κανονιστικώς δρώσα, κατά νομοθετική εξουσιοδότηση, Διοίκηση, στα πλαίσια της ευρείας ευχέρειας ουσιαστικής εκτίμησης των καθηκόντων, συνθηκών εργασίας και αναγκών εκάστου σώματος ασφαλείας και της μέριμνας για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εύρυθμης λειτουργίας του (που αποτελεί θεμιτό, κατά τη νομολογία του Δ.Ε.Ε., σκοπό), δύναται επίσης να θεσπίζει, ως αναγκαία προσόντα για την πρόσβαση σε αυτό, απαιτήσεις αφορώσες σε φυσικά (σωματομετρικά) χαρακτηριστικά των υποψηφίων -όπως το πρόσφορο, ως εκ της αποστολής και της φύσεως των αρμοδιοτήτων των εν λόγω σωμάτων, προσόν ενός ελαχίστου αναστήματος-, υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω απαιτήσεις δεν βαίνουν πέραν του αναγκαίου για την εκπλήρωση της αποστολής εκάστου σώματος μέτρου, τηρουμένων των συνταγματικών αρχών της ισότητας, αξιοκρατίας και αναλογικότητας. Για τον καθορισμό, ειδικότερα, των ελαχίστων αναγκαίων, για την πρόσβαση στα εν λόγω σώματα, ορίων ύψους πρέπει να συνεκτιμώνται, εκτός των ανωτέρω, σχετικών με τις ανάγκες εκάστου σώματος στοιχείων, τόσο ο μέσος όρος ύψους του πληθυσμού (όπως προκύπτει από κατά το δυνατόν επικαιροποιημένες επιστημονικές μελέτες και έρευνες), από τον οποίο τα τιθέμενα όρια δεν πρέπει να αποκλίνουν υπέρμετρα, όσο και η κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας και τα συμπεράσματα σχετικών ερευνών και μελετών αντικειμενική βιολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων ως προς το ανάστημα, η οποία επιτάσσει, κατ’ αρχήν, τη θέσπιση διαφορετικών ελαχίστων ορίων ύψους για άνδρες και γυναίκες υποψηφίους, με σκοπό την κατά το δυνατόν επίτευξη ουσιαστικής ισότητας ως προς την πρόσβαση των δύο φύλων στα εν λόγω σώματα. Κατ’ εξαίρεση δύναται να οριστεί απαίτηση κοινού ελαχίστου αναστήματος, ανεξαρτήτως φύλου, των υποψηφίων, οριζομένου, όμως, του εν λόγω κοινού ορίου σε ύψος αρκούντως χαμηλό, ώστε να μην προκαλείται εξ αυτού αποκλεισμός δυσανάλογα μεγαλύτερου ποσοστού γυναικών εν δυνάμει υποψηφίων, σε σχέση με το εκ του λόγου αυτού αποκλειόμενο ποσοστό ανδρών, καθόσον τούτο θα συνιστούσε έμμεση διάκριση λόγω φύλου κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 2 της Οδηγίας 76/207/ΕΟΚ, δυναμένη μόνον κατ’ εξαίρεση να αιτιολογηθεί αντικειμενικώς βάσει λόγων ασχέτων προς οιαδήποτε διάκριση λόγω φύλου και αναφερομένων σε ειδικές και συγκεκριμένες απαιτήσεις των καθηκόντων των μελών του οικείου σώματος ασφαλείας, ικανές να τεκμηριώσουν επαρκώς την προσφορότητα και αναγκαιότητα της συγκεκριμένης προϋπόθεσης.

Στις προκείμενες περιπτώσεις, το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα ενώπιον αυτού τεθέντα εκ μέρους των εφεσιβλήτων, αναγόμενα στο χρονικό διάστημα 2001-2009 επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία (όλως αορίστως αμφισβητηθέντα από το Δημόσιο), σύμφωνα με τα οποία (α) ο μέσος όρος ύψους των ανδρών ηλικίας 18-24 ετών ανέρχεται σε 1,77-1,78 μ., ενώ των γυναικών αντίστοιχης ηλικίας σε 1,63 μ., (β) ύψος χαμηλότερο του 1,70 μ. έχει ανεξαρτήτως ηλικίας το 20% των ανδρών, (γ) ύψος 1,70 μ. και μεγαλύτερο διαθέτει το 19% του γυναικείου πληθυσμού, έκρινε ότι το ποσοστό των γυναικών εν δυνάμει υποψηφίων που κατά τον κρίσιμο χρόνο αποκλείονταν, λόγω ύψους χαμηλότερου του ελαχίστου απαιτουμένου κατά την επίδικη διάταξη, της δυνατότητας πρόσβασης στις σχολές Αστυφυλάκων και Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίζεται δυσανάλογα μεγαλύτερο [τετραπλάσιο] του ποσοστού των ανδρών εν δυνάμει υποψηφίων, που αποκλείονταν για τον ίδιο λόγο της δυνατότητας αυτής. Περαιτέρω, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, ούτε από τις οικείες διατάξεις ή τις προπαρασκευαστικές εργασίες αυτών, ούτε από άλλα στοιχεία, τεθέντα υπόψη του Δικαστηρίου εκ μέρους του έχοντος το σχετικό βάρος απόδειξης Δημοσίου προκύπτουν αποχρώντες λόγοι, συνδεόμενοι με ειδικές απαιτήσεις των εκτελουμένων από το αστυνομικό σώμα καθηκόντων ή τις συνθήκες άσκησης αυτών, οι οποίοι να υπαγορεύουν ως αναγκαίο προσόν για τις γυναίκες υποψήφιες, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, το συγκεκριμένο, κοινό για τα δύο φύλα και σημαντικά υψηλότερο [κατά 7 εκατοστά] του γυναικείου μέσου όρου ύψους ανάστημα.

Με τα δεδομένα αυτά το Συμβούλιο της Επικρατείας κατέληξε ότι από τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 1 του Π.Δ. 90/2003, η οποία αντικατέστησε εκείνη του άρθρου 2 παρ. 1 περ. στ΄ του Π.Δ. 4/1995 «προσόντα ιδιωτών υποψηφίων αξιωματικών και αστυφυλάκων» και ορίζει ως αναγκαίο προσόν για την πρόσβαση στις Σχολές Αστυνομικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ελάχιστο ανάστημα 1,70 μ., προκαλείται έμμεση διάκριση λόγω φύλου εις βάρος των γυναικών υποψηφίων, κατά την έννοια της Οδηγίας 76/207/ΕΟΚ, μη αιτιολογουμένη, ως προς την προσφορότητα και αναγκαιότητα του ως άνω ελαχίστου ορίου, από το φέρον το σχετικό βάρος αποδείξεως Δημόσιο, καθώς και υπέρβαση των ορίων της ευχέρειας ουσιαστικής εκτίμησης του κανονιστικού νομοθέτη, λόγω παράβασης των συνταγματικών διατάξεων της ισότητας των φύλων και της αναλογικότητας. Κατά δε τη συγκλίνουσα γνώμη δύο Συμβούλων και δύο Παρέδρων του Δικαστηρίου, η επίμαχη ρύθμιση προεχόντως αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, διότι, ναι μεν επιδιώκει θεμιτό σκοπό (συνδρομή σωματικών ικανοτήτων δύναμης, ταχύτητας, αλτικότητας και αντοχής, ευλόγως συνδεόμενων με τα συνήθη νόμιμα καθήκοντα του Αστυνομικού), πλην το μεν δεν είναι πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του εν λόγω σκοπού, καθώς οι ως άνω σωματικές ικανότητες δεν συνδέονται κατ’ ανάγκη με ορισμένο ελάχιστο ανάστημα, ούτε είναι αυτονόητο ότι τις στερούνται όσοι δεν έχουν το ανάστημα αυτό (θεώρηση που απηχεί στερεοτυπικές αντιλήψεις), το δε δεν είναι αναγκαία για τη θεραπεία του ως άνω σκοπού, ο οποίος επιτυγχάνεται με την υποβολή των υποψηφίων σε κατάλληλες ειδικές, αθλητικές ή/και προσομοίωσης άσκησης καθηκόντων Αστυνομικού δοκιμασίες.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


106 σχόλια:

  1. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να αλλάξει από του χρόνου το ύψος των γυναικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ οτι φαίνεται υπαρχει,απλα μαλλον απο του χρονου και μετα γιατι για φετος ειναι αργα

      Διαγραφή
  2. Άρα λογικά από τις πανελλήνιες 2022 θα ισχύσει ρύθμιση με χαμηλότερο όριο αναστηματος για τις γυναίκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στο ΣτΕ. Επιλεκτική ισότητα των φύλων πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το δούμε και στην πράξη.Γιατι τόσα χρόνια το ακούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΣτΕ έχει βγάλει αντισυνταγματική την απόφαση από το 2019 και δεν έχει αλλάξει τπτ..οπότε δεν νομίζω να αλλάξει κάτι ούτε του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α καλά έγινε. Το τμήμα Γ' Επταμελές του ΣΤΕ, το 2019,ειχε αποφανθεί ότι το κοινό όριο ύψους είναι παράνομο καθώς αποτελεί έμμεση διάκριση για τις γυναίκες. Δεν είχε γίνει τίποτα, γιατί περίμεναν να το εκδικασει και να το αποφασίσει τελεσίδικα η ολομέλεια του ΣΤΕ. Και οι δύο αποφάσεις του ΣΤΕ είναι συμφωνες με την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου το 2017. Απλά τα διοικητικά δικαστήρια παίρνουν πολύ χρόνο. Γι αυτό δεν είχε αλλάξει τίποτα. Τώρα όμως θα υπάρξει ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αλλάξει και η διάταξη με ΦΕΚ. Αν όχι φέτος, τότε του χρόνου, σίγουρα θα υπάρχει αλλαγή. Ενδεχομένως να μειωθεί το όριο ύψους για τις γυναίκες.
      Προσωπικά είχα προσφύγει στα δικαστήρια και ήμουν σε αναμονή τόσα χρόνια κι αυτή η απόφαση με δικαιώνει. Περιμένω το διοικητικό εφετείο και φέτος φθινόπωρο ή του χρόνου θα εισαχθώ αναδρομικώς στην αστυνομία.
      Καλή επιτυχία σε ολες και όλους!

      Διαγραφή
    2. Και εγώ αυτά κατάλαβα διαβάζοντας την απόφαση. Απλώς προφανώς δεν μπορεί να γίνει κατι φέτος γιατί έχει ήδη εκδοθεί η προκήρυξη και έχουν λήξει οι προθεσμίες για τις αιτήσεις. Επομένως η επόμενη προκήρυξη θα πρέπει να συνοδεύεται με αλλαγή του αναστηματος για τις γυναίκες. Εγώ σκοπεύω να κάνω δεύτερο 10%,είχα υψηλή βαθμολογία και θέλω έστω να περάσω Αστυφυλάκων. Απλώς ελπίζω να εφαρμοστεί στην επόμενη προκήρυξη η απόφαση. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    3. Φανταστείτε πόσες κοπέλες θα προσφύγουν τώρα. Εύχομαι σε όλες καλή τύχη. Όπως είναι το ύψος όμως είναι και τα αγωνίσματα. Πρέπει να αλλάξουν όλα τα όρια αγωνισμάτων στις κοπέλες. Έτσι δεν είναι? Αυτά θα πάρουν χρόνο..

      Διαγραφή
    4. Αν πέσει το ύψος με το 10% οι βάσεις θα πάνε στον ουρανό!!!!!

      Διαγραφή
    5. Αν κάποιος έχει 18.000+ μόρια δεν νομίζω να μείνει απέξω με 10%. Έστω Αστυφυλάκων θα πιάσει πιστεύω αν έχει υψηλή βαθμολογία

      Διαγραφή
    6. Φετος αφου δεν θα μπορουν να δηκωσουν με 10%. Εχουν ληξει οι προθεσμιες. Απο του χρονου αν εφαρμοστει...

      Διαγραφή
    7. Ναι προφανώς και από του χρόνου. Απλώς σε οποιαδήποτε χρονιά, αν κάποιος έχει 18.000 + ε δεν θα μείνει απέξω με 10%

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να απευθυνθώ στην κοπέλα που είχε προσφύγει στα δικαστήρια. Και εγώ έχω αποφασίσει να διεκδικήσω το ύψος στο ΣτΕ. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις σε ποιον δικηγόρο είχες πάει ?? Εννοώ είναι ο γνωστός ο Αγγελάκης που ασχολείται να αυτά ή υπάρχει και κάποιος άλλος ?? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    9. 10:37,καλησπέρα, ακριβώς ο γνωστός. Απευθύνσου εκεί, αισιοδοξία και καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή
    10. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω περάσει τα αθλήματα και έχω πάρει την βεβαίωση ικανότητας , αλλά δεν μου την δέχονται στην αστυνομία. Μου είπαν να την δώσω στον δικηγόρο μου. Είναι έτσι η διαδικασία ή μου λένε βλακείες ??

      Διαγραφή
    11. Πού έδωσες αθλήματα; Γενικά στην αστυνομία η ευθυνοφοβία δεν έχει όρια και κοιτάνε να ρίξουν το μπαλάκι αλλού. Εγώ με 2 αποδεικτικά ότι με είχαν κόψει στο ύψος, όπου αναγραφόταν αυτό που είχαν εκτιμήσει, μόλις βγήκαν οι βάσεις,τις οποίες έπιανα, έκανα μέσω του δικηγόρου μου την προσφυγή. Συμβουλέψου το δικηγόρο και θα σε κατευθύνει εκείνος, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και έχει τον δικό της χειρισμό. Όλοι έχουν γνώμη, χωρίς γνώση γιατί θέλουν να αποπροσανατολισουν. Μόνο κάποιον ειδικό και γνώστη του αντικειμένου να εμπιστεύεσαι.

      Διαγραφή
    12. Σε ευχαριστώ πολύ. Στα Τρίκαλα στην ΣΜΥ έδωσα τα αθλήματα. Πήρα τηλ τον δικηγόρο και μου έλυσε κάποιες απορίες. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως σε λένε στο φβ ώστε αν έχω κάποια απορία να σου στέλνω μήνυμα εκεί κατευθείαν ?? Γιατί εδώ χανόμαστε λίγο

      Διαγραφή
  6. Μέγιστο λάθος να καταργηθεί το όριο ύψους . Ή έχουμε ισότητα των φύλων ή όχι. Όχι να λεμε ότι έχουμε ισότητα αλλά όποτε μας συμφέρει να την ξεχνάμε. Και τα επιχειρήματα του τύπου :οι άντρες σωματικά είναι πιο ανεπτυγμένοι δεν μου λέει κάτι. Έτσι είναι οι άντρες από τη φύση τους. Τι να κάνουμε τώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ισότητα αναφέρεται και η απόφαση, αλλά μάλλον είσαι μπερδεμένος!

      Διαγραφή
    2. Άλλος είναι μπερδεμένος.

      Διαγραφή
    3. Φιλαράκι τότε γιατί ο δείκτης μάζας σώματος είναι διαφορετικός για άντρες και γυναίκες; μήπως γιατί υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στη σωματοδομή μεταξύ των δύο φύλων; Η μόνη χώρα στην Ευρώπη είμαστε με κοινό όριο ύψους και για τα δύο φύλα και μάλιστα τόσο υψηλό. Καθαρά και μόνο επειδή διαιωνίζουμε το φαλλοκρατισμό και τις διακρίσεις φύλου σαν κοινωνία. Ο μέσος όρος ύψους στην Ελλάδα για τους άντρες είναι 1,77 και μου μπαίνουν από 1,70 και πιο κάτω, άμα λάχει. Δηλαδή θεόκοντοι. Για τις γυναίκες μέσος όρος είναι 1,63 και μπαίνουν άνω του 1,70 γιατί ακόμα και στο όριο τις κόβουν. Πολύ Ψηλές δηλαδή. Οπότε για ποια ισότητα και δικαιοσύνη μιλάμε; όταν στους 500 εισαγωμενους πχ, οι 90 ειναι γυναίκες; Η ικανότητα και το ήθος του αστυνομικού λειτουργού από κανένα ύψος, μήκος και βάθος δεν μετριέται. Και δεν πρέπει να αποκλείεται κάποιος/α από διαγωνισμούς βάσει βιολογικών παραγόντων. Και όλα αυτά του τύπου ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες στο σωμα(μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η αντίληψη), είναι επειδή έχουμε μάθει να ρίχνουμε τις ευθύνες για τα προβλήματα της διοίκησης ή της κοινωνίας, αλλού και όχι στην ατομική ευθύνη ή στην έλλειψη πρωτοβουλίας για κοινωνική αλλαγή. Αλλά όλα αυτά τα παρωχημένα μυαλά, σιγά σιγά, εξασθενούνται και αυτό είναι το παρήγορο.

      Διαγραφή
    4. Ναι ε ? Αλλά όταν σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι σε γραφεία και όχι μάχιμες εκεί δεν σας βλέπω να μιλάτε και πολύ. Γέμισε η αστυνομία με άχρηστες γυναίκες του γραφείου και δεν έχουμε μάχιμους και κατάλληλους αστυνομικούς στους δρόμους. Τράβα πες τα αλλου αυτά τα βλακωδη φεμινιστικά επιχειρήματα. Χρειαζόμαστε μάχιμους αστυνομικούς και όχι δημόσιους υπαλλήλους τους στυλ ΙΚΑ.

      Διαγραφή
    5. Καλώς τον μάχιμο κοπλεξάρα του blog που σε κάθε δημοσίευση μας λέει τι χρειάζεται η αστυνομία και τι όχι! Διαβάζουμε τις βλακείες σου και προχωράμε! 12:11

      Διαγραφή
    6. Θες να μου πεις τι εννοεις με τον ορο "μαχιμος"; Ο αστυνομικος δεν ειναι παλαιστης, ουτε πυγμαχος. Αυτο φανταζομαι το ξερεις. Απλα οταν λες μαχιμος εξηγησε το μου λιγο να το καταλαβω.

      Διαγραφή
    7. Unknown, τουλάχιστον εγώ έχω επιχειρήματα και όποιος έχει μυαλό τα λαμβάνει υπόψιν. Δεν έχεις ιδέα από αστυνομία φαίνεται. Κομπλεξ μόνο και σκατοψυχιά βγάζεις. Και μια ζωή θα είσαι στη μιζέρια και στην αποτυχία. Μάχιμοι αστυνομικοί είναι και όσοι κάνουν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στα τμήματα ασφαλείας π.χ.Και το μόνο που κάνουν; να παίρνουν δικογραφίες και μηνύσεις και να τις στέλνουν στον εισαγγελέα. Απολυτως τίποτα άλλο γιατί δεν υπάρχουν άτομα και δεν γίνεται σωστή κατανομή. Όχι γιατί είναι πολλές γυναίκες στα γραφεία και σε πληροφορώ ότι οι άντρες είναι περισσότεροι εκει. Αλλα γιατί βάζουν αβερτα άτομα με προκηρύξεις, μη ανακριτικούς, βενζινοκάφτες που φορτώνουν κι άλλα βάρη στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Κι επίσης μια χαρά μαχιμες υπάρχουν, απλά δεν τις βλέπεις. Γιατί δεν θέλεις να τις δεις μισογύνη. Κι εγώ είμαι υπέρ της ισότητας των φύλων, είτε άντρες, είτε γυναίκες που έχουν την ίδια άποψη με εσένα, αξίζουν τον πλήρη αποτροπιασμό.

      Διαγραφή
    8. Φαίνεται ποιος είναι σκατοψυχος. ΟΠΚΕ , ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ κλπ. Τέτοιους αστυνομικους χρειαζόμαστε. Όχι κοριτσάκια που νομίζουν ότι έχουν ιδέα από αστυνομία επειδή έχουν γκόμενο μπάτσο και επειδή δεν τους αρέσουν αυτά που διαβαζουν αποκαλούν τον άλλον σκατοψυχο και αποτυχημένο.
      Με αποκαλεσες μισογύνη. Κλαίω. Δεν είπα ότι δεν θέλω τις γυναίκες στην αστυνομία. Βέβαιως να στελεχώσουν το σώμα οι γυναίκες αλλά να μην είναι σαν κοιμισμένα παιδάκια που επιλέγουν την αστυνομία για το μισθό και βάζουν βιώματα για να είναι μια ζωή σε γραφεία. Κατάλαβες επαναστάτρια του πληκτρολογίου? Συνέχισε τον φεμινιστικό σου αγώνα τώρα από τον υπολογιστή .

      Διαγραφή
    9. 9:54 Μην του δίνεις σημασία, όπως εγραψα ένας κομπλεξάρας είναι που βγάζει τα αισθήματα κατωτερότητας που έχει στα σχόλια! Η αποτυχία του του βγαίνει σε κακία.Προχωράμε!

      Διαγραφή
    10. Η δι.ασ εχει μη ανακριτικους και στην οπκε δε σε πανε με το ζορι. Μονο στα ματ στελνονται ανακριτικοι και χωρις τη θεληση τους οποτε ακυρο το σχολιο σου.

      Διαγραφή
    11. Όχι φίλε εσύ είσαι λάθος. Παντού υπάρχουν ανακριτικοι υπάλληλοι.Αν θυμάσαι στο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο αστυνομικός που χτύπησε τον άνθρωπο ήταν ε.φ. αλλά ήταν από την σχολή αστυφυλάκων αρχιφύλακας.

      Διαγραφή
    12. Με δικη του θεληση πηγε στη δι.ασ ομως. Ξερεις ποσοι ανακριτικοι προσπαθουν να πανε δι.ασ και δε μπορουν; Εσυ νομιζεις οτι το να εισαι αξυπ σε ατ ειναι ευκολο πραμα; Για πηγαινε σε κανενα κεντρικο τμημα Αθηνων να δεις αν αξιζει περισσοτερο να εισαι αξυπ ή συνοδηγος στη δι.ασ...

      Διαγραφή
    13. Ρε παιδιά αφήστε τον, ίσα ίσα του δίνουμε περισσότερη αξία. Ο, τι και να του πούμε... Ασταθής προσωπικότητα, τη μία μιλάει για μπάτσο και την άλλη για αστυνομικό. Κατά τ'αλλα τα κοριτσάκια του φταινε, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι άντρες φυσάνε μέσα. Η ικανότητα κάποιου σε οποιοδήποτε επάγγελμα έγκειται στο χαρακτήρα και στην προσωπικότητα και στην όρεξη για παραγωγή και προσφορά, ανεξαρτήτως φύλου. Τα ξαναείπαμε, αλλά εσύ εκεί,προσκολλημένος στο συννεφάκι σου. Επίσης το φεμινιστικό μου αγώνα και γενικά αγώνες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχω κάνει ήδη έξω πολλούς, ένας από αυτούς, οι δικαστικές διαμάχες που κέρδισα και θα συνεχίσω τον αγώνα μου και μέσα στην αστυνομία σε λίγο καιρό. Να βάλω στη θέση τους σάπια μυαλά σαν τα δικά σου. Εσύ κατσε εδώ και νόμιζε ότι η μαχητικότητα και η προσφορά της ΕΛ. ΑΣ, δίνεται μόνο στο δρόμο, μόνο από άντρες και μόνο από συγκεκριμένες υπηρεσίες.
      Καλή επιτυχία και πάλι μέσα από την καρδιά μου σε οσες και όσους προσπαθούν και επιμένουν να κατακτήσουν τους στόχους τους.

      Διαγραφή
    14. Δεν ξέρω αν είσαι άντρας η γυναίκα . Το μόνο που ξέρω είναι ότι είσαι φουλ τοξικός -η. Προσπαθείς επιμόνως να πείσεις ότι είμαι μισογύνης σκατοψυχος ασταθής κλπ. Παίζει να έχεις ψυχολογικά. Εδώ μέσα κάνουμε διάλογο. Απαντησες σε σχόλιο μου υβριστικά και προσβλητικά επειδή έχω αντίθετη άποψη με εσένα. Γιατί ασχολησε ? Μην μου δίνεις περισσότερη αξία λοιπον. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  7. Το μόνο που θα καταφέρουν με την αλλαγή του ύψους στις γυναίκες είναι να γεμίσει το σώμα με γυναίκες που δεν μπορούν να στελεχώσουν μάχιμες υπηρεσίες με αποτέλεσμα τα γραφεία να γεμίσουν με γυναίκες και για τον δρόμο να βγάζουν προκηρύξεις εφ για να καλύψουν την αδυναμία των γυναικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ακριβώς,εγώ με 2 προπτυχιακά και εργασιακή εμπειρία χρόνων σε διάφορους τομείς, παράλληλα με την αναμονή μου για τη δικαστική μου δικαίωση, είμαι ανίκανη από εσένα, γιατί αφενός είμαι 1,68.5 και αφετέρου είμαι γυναίκα. Εσύ νομίζεις ότι η αστυνομία είναι γιουρια, μπιστολίδια και μαχη σώμα με σώμα με τον εχθρό.Έχω άντρα βαθμοφόρο στην ΕΛ. ΑΣ και ξέρω ότι τα άτομα τα συνειδητοποιημένα, τα καλλιεργήμένα με επικοινωνιακές δεξιότητες και αίσθηση κοινωνικής προσφοράς, έχουν περισσότερη αξία από άτομα που κοιμούνται ντελιβεραδες και ξυπνάνε την άλλη μέρα ειδικοί φρουροί. Και επειδή βλέπουν ότι η αστυνομία δεν είναι όπως την είχαν φανταστεί, για να διοχετεύσουν την τεστοστερόνη τους, πιστολιάζονται μεταξύ τους. Η αστυνομία δεν είναι μόνο δρόμος. Υπάρχει πληθώρα υπηρεσιών, το θέμα είναι να γίνεται σωστή κατανομή, ανάλογα με τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του καθενός. Και όλα τα άτομα πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση αν θέλουμε να μιλάμε για εξέλιξη και δημοκρατική συνείδηση στην αστυνομία.
      Και άσε να ξέρουμε καλύτερα το καβατζιλίκι των αντρών σε υπηρεσίες γραφείου. Και οι δήθεν μάχιμοι, να βολευτούν ψάχνουν μετά από χρόνια. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι γυναίκες που μια ζωή αποτελούσαν το 1/5 των εισαγωμένων της εκάστοτε προκήρυξης, λόγω των αποκλεισμών τους, δήθεν στο όνομα της ισότητας, αλλά η νοοτροπία που καλλιεργείται ανεξαρτήτους φύλου, εντός και εκτός ΕΛ. ΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Απλά σου εξηγώ ότι αν μειωθεί το ύψος θα αυξηθούν οι γυναίκες στο σώμα και μετά θα υπάρχει κορεσμός σε υπηρεσίες γραφείου ενώ όταν υπάρχουν άντρες μπορούν να στελεχώσουν και μάχιμες υπηρεσίες.Οι γυναίκες στην αστυνομία είναι πολύτιμες αλλά ως έναν βαθμό άσε που δεν νομίζω ότι κοπέλες 1.65 θα μπορούν να περάσουν τα αθλήματα οπότε άδικος κόπος

      Διαγραφή
    3. Η ερώτηση μου απευθύνεται στην κοπελα που αναφέρει ότι έχει 2 προπτυχιακά. Αρχικά εύχομαι ο, τι καλύτερο. Θεωρείς ότι στην προκήρυξη που θα βγει θα υπάρξει αλλαγή για εμάς τις υπόλοιπες που δεν κινηθήκαμε δικαστικά; φέτος είπαν ότι τα αθλήματα θα δοθούν φθινόπωρο για αυτούς που θα δώσουν πανελλήνιες το 2022,αρα και η προκήρυξη λογικά θα βγει μέσα στο καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    4. Ελένη, σε ευχαριστώ πολύ και σε εσένα εύχομαι ο, τι καλύτερο και σε ολες και όλους που έχουν όνειρα και προσήλωση στο στόχο, δίχως διακρίσεις και ζηλοφθονία.

      Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, είναι υποχρεωμένο το υπουργείο να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΤΕ. Δεν γνωρίζω όμως αν αυτό θα γίνει από φέτος,μήπως καθυστερήσουν την αλλαγή λόγω διαδικαστικών θεμάτων (Δημοσίευση σε ΦΕΚ κλπ). Αν όχι φέτος, τότε σίγουρα του χρόνου.
      Αλλά και πάλι παράνομοι θα είναι, που αμα προσφύγεις στα διοικητικά, θα δικαιωθείς αμέσως και χωρίς αναμονή. Αισιοδοξώ πως θα εφαρμοστεί από φέτος όμως. Εδώ οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση, καθώς θα υπάρξουν κι άλλες προσφυγές. Πόσες αποζημιώσεις και αναδρομικά θα μοιράσουν επιπλέον,επειδή είμαστε η μόνη "ευρωπαϊκή" χώρα που δεν υπακούει στους ευρωπαϊκούς νόμους;
      Μην αγχώνεσαι, ολα θα πάνε καλά και να διεκδικείτε όσα σας αξίζουν.

      Διαγραφή
    5. Τι παει να πει κορεσμος σε υπηρεσιες γραφειου ρε φιλε; Δηλαδη εσυ θεωρεις οτι ολες οι γυναικες ειναι λιγοτερο τολμηρες απο εναν αντρα; Ελεος με τις ταμπελες και τα στερεοτυπα. Ο,τι κανουν οι μεν θα κανουν και οι δε, γι αυτο υπηρετουν στην αστυνομια, αλλιως θα μπορουσαν να πανε στα κεπ να δουλεψουν.

      Διαγραφή
  8. Μέχρι τι ηλικία μπορεί κάποιος να μπει στην αστυνομία με πανελλαδικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που βλέπετε τη βάση για Αστυφυλάκων μετά από αυτά που έγραψαν γενικά τα παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ύψος όταν αλλάξει για τις γυναίκες θα είναι 1,63?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι βρε τι 1,63 πολυ ψηλο ειναι αυτο 1,10 θα το κανουν για να συλλαμβανουν το αλλο περνωντας αναμεσα απο τα ποδια του ειναι η νεα τακτικη συλληψης δραστων

      Διαγραφή
  11. Παιδιά γνωρίζεται αν θα αλλάξει κάτι με το ύψος από του χρόνου ;; Γιατί ακούγετε από το 2019 στο Στε και εκεί έχει μείνει ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος βγήκε η οριστική απόφαση της ολομέλειας του Στε οπότε θα ισχύσει η αλλαγή θεωρώ. Αν δεν ισχύσει θα υπάρχουν αντιδράσεις. Πολλοί θα κινηθούν νομικά και αυτό δεν τους συμφέρει. Εσύ τι πιστεύεις; λες να μην το αλλάξουν;

      Διαγραφή
  12. τιποτα δεν θα γινει ολα έτσι θα παραμείνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γνωρίζετε αν θα αλλάξει το ύψος για τις γυναίκες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πότε θα δούμε τη αλλαγή στο ύψος των γυναικών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Κοπέλα μου μην περιμένεις να αλλάξει το 1.70 είναι το σωστό και έτσι θα μείνει και άσε το ΣτΕ να βγάζει ότι είναι αντισυνταγματικό.Δεν μπορεί να αναγκάσει τα σώματα ασφαλείας να το αλλάξουν και δεν θα το κάνουν

      Διαγραφή
  16. Ίσως ο κύριος , γιατί μόνο άντρας θα έκανε αυτό το σχόλιο ,δεν έχει καταλάβει ότι είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να κυνηγήσει το όνειρο του και πως το ανάστημα ή τα κιλά ή το χρώμα που κανείς δεν τα επιλέγει αλλά γεννιεται με αυτά δεν μπορούν να του στερήσουν την δυνατότητα να αποδείξουν την ανωτερότητα τους.Οσο για τις αποφάσεις των Δικαστηρίων το ίδιο το Σύνταγμα αναγνωρίζει την εφαρμογή τους. Και φυσικά θα εφαρμοστούν όσο και αν κάποιοι ξινιζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. 1.70 θα μείνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι θέμα χρόνου να αλλάξει και όταν θα συμβεί μην στεναχωρηθούν κάποιοι. Αλλά αναρωτιέμαι εάν κάποιοι είχαν κόρες ,αδελφές ή συντρόφους θα σκέφτονταν με τον ίδιο τρόπο; Φυσικά είναι σεβαστή κάθε άποψη αλλά λίγη ευαισθησία βρε παιδιά δεν βλάπτει ποτέ. Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην ελπίζεις τζάμπα ότι θα αλλάξει. Ευαισθησία για ποιο πράγμα. Αδικία θα είναι αν μπαίνετε με 1.60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φυσικά και θα αλλάξει και δεν καταλαβαίνω η αδικία ποια είναι ακριβώς; Δεν πρέπει η ΕΛ.ΑΣ να καταρτίζεται και με νοήμονες ανθρώπους; Γιατί σίγουρα το ύψος δεν έχει να κάνει με την εξυπνάδα και φυσικά δεν μιλάμε για το 1.60 Θα το καταλάβουν όλοι κάποια στιγμή δεν χρειάζεται άγχος και στεναχώρια υπομονή και όλα θα αλλάξουν. Έστω και αν κάποιος δεν είναι 2.10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αυτοί που μπαίνουν τώρα δεν είναι νοήμονες?

      Διαγραφή
  21. 1.70 θα μείνει. Τώρα αν θες κάνε όνειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πίστευε ότι εσύ θέλεις!! Υπάρχουν κάποιοι που ναι κάνουν πολλά και σημαντικά όνειρα για το μέλλον τους!! Δεν μπαίνω στην διαδικασία να σου ξανά απαντήσω μάλλον εσύ είσαι στην παλαιολιθική εποχή εκεί όπου οι γυναίκες δεν είχαν τα "προσόντα" να εργαστούν πουθενά. Και εκεί όπου οι χώροι εργασίας ήταν μόνο "ανδροκρατούμενοι". Λυπάμαι που αν και είμαστε στο 2021 υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν πως για την εισαγωγή στην Ελληνική αστυνομία απαραίτητο και αναγκαίο προσόν είναι το ύψος και όχι οι δεξιότητες και η μόρφωση του ατόμου. Ας αφήσουμε λοιπόν την Δικαιοσύνη να μιλήσει παραιτέρω! Φυσικά εγώ σέβομαι τα όσα εσύ είπες.

    Παιδιά μην μασάτε καθόλου!!!! Υπομονή, επιμονή, θέληση , πίστη στον Θεό και όλα θα γίνουν!!!

    ΥΓ: ΌΠΟΙΟΣ/ΌΠΟΙΑ ΈΧΕΙ ΝΕΌΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΜΕ ΟΡΘΌΤΗΤΑ.

    Πάμε δυνατά����

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρη έκθεση έγραψες. Το ύψος θα μείνει 1.70

      Διαγραφή
  23. Θα ασχοληθώ την στιγμή που πρέπει μαζί σου την ώρα που θα ανακοινώνεται η αλλαγή του ύψους όσο και αν σε πονάει αυτό.Άντε γεια μείνε με την χολή σου!
    Εις το επανιδείν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπισκοτάκια να φας γιατί σε βλέπω νευριασμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Αν διαβάσετε τα άρθρα 94 παράγραφος 4 και 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Στε, δηλώνεται ξεκάθαρα πως η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να συμμορφωνεται με τις αποφάσεις του. Δεδομένων αυτών των άρθρων, θεωρώ πως λογικά θα υπάρξει τροποποίηση. Καλή επιτυχία σε όλους!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα. 170 θα μείνει όσο και να ονειρεύεστε

      Διαγραφή
  26. Μην ανγχωνεσαι για τίποτα! Όλα θα διορθωθούν με τον καιρό αισιοδοξία αγαπητή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Eirilena , ξέχασα να σου πω πως δεν χρειάζεται να σε πτοεί τίποτα να είσαι αισιόδοξη και να αφήνεις τους κακεντρεχεις στην κακία τους. Όποτε θέλεις κάτι στείλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ παρα πολυ ❤ μακαρι το θελω πολυ..νιωθω οτι εκεί ανήκω!

      Διαγραφή
  28. 1.70 το ύψος μην ελπίζετε τζάμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να είσαι καλά αγαπητή Eirilena!!! Και εγώ το ίδιο νιώθω σύμφωνο απόλυτα μαζί σου!!! Πάμε γερά!! ♥️♥️Για οτιδήποτε στείλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλετε και εσείς να δώσετε;;αν επιτρέπετε..;Για στρατιωτικές σχολές το εχετε σκεφτεί;
      Εσείς τι υψος έχετε;εγω 1.67.

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι και εγωω θέλω να δώσω για αστυνομικές σχολές καθώς θεωρώ πως μου ταιριάζουν και νιώθω ότι με γεμίζει αυτό το επάγγελμα!! Εγώ είμαι γύρω στο 1.66 περίπου!

      Διαγραφή
    3. Αφού δεν θα κατέβει το ύψος. 170 θα μεινει

      Διαγραφή
  30. Δεν θα αλλάξει το ύψος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελίνα σας εύχομαι οτι καλύτερο !!!Αναμένουμε.λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αναμένουμε!!!!!!!!

    Εσύ πότε με το καλό δίνεις;;; ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και εγώ σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία, υγεία και πίστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάντα πίστη!! υγεία και αγάπη!!
    Φέτος δυστυχώς...δεν νιωθω έτοιμη για πρσωπικούς λογους..υπάρχει μια προτεραιοτητα σημαντική...
    Θέλω πολυ του χρόνου να τα καταφέρω και να το τολμήσω!υπομονή ..να μαστε καλά!Εσείς ποτε δίνετε..; ☺❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έτσι να είμαστε όλοι μας καλά η αλήθεια είναι ότι διανύουμε δύσκολα χρόνια αλλά εγώ πιστεύω και ας μην γνωριζόμαστε πως θα πετύχεις οι άνθρωποι που θέτουν στόχους όσο υψηλοί και αν είναι τους πετυχαίνουν!! Υπομονή , επιμονή και θέληση να έχεις όλα θα σου πάνε περίφημα!!!!!! ❤️ Εγώ δίνει με το καλό σε περίπου 2 χρονάκια ! Θα ήθελες να επικοινωνούμε και με κάποιο άλλο μέσο μιας και έχουμε κοινούς στόχους? Αν φυσικά επιθυμείς και εσύ το ίδιο και συγνώμη και για το θάρρος έτσι ♥️♥️♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω φβ ή ινστα γιατι δεν με αντιπροσωπευουν..υπάρχει ένας φόβος ...ομως εχω ιμειλ ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!τι ηλικια έχετε αν επιτρέπετε..προλαβαινουμε μεχρι τα 26 ;;
      😁☺

      Διαγραφή
  36. Eirilena, έχεις δίκιο η αλήθεια είναι επικρατεί φόβος!!! Τι ηλικία εσύ έχεις;; Τι έννοιες αν προλαβαίνουμε??? Στο ύψος αναφέρεσαι;; ❣️❣️
    Εγώ θα πάω 1η Λυκείου με το καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω σε λιγες μέρες γινομαι 23!!είμαι μεγαλύτερη αλλα δεν αγχωνομαι γιατι αυτα τα χρόνια είχα άλλες εμπειρίες..που μου έμαθαν..πιστευα ότι εχασα χρόνο αλλα στην ουσία παλευα μόνη και συνεχίζω!
    Σημασία πανω απο ολα εχει η πίστη στον εαυτό μας..αυτό μου έλειπε..
    Η εμπιστοσύνη..!
    Να πιστεύεις πάντα στον εαυτό σου και να παρατηρείς τους ανθρώπους γυρω σου.Οτι καλύτερο σας εύχομαι ❤❤❤.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ποτέ δεν είναι αργά αγαπητή μου Eirilena!!!!!! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά η θέληση ,η πίστη και η αγάπη σου για το επάγγελμα που επιθυμείς❤️ Σου εύχομαι λοιπόν μιας και έχεις σε λίγες ημέρες γενέθλια να τα εκατοστήσεις! Να έχεις ότι εσύ επιθυμείς����Θα γίνεις ένα χρόνο σοφότερη και πραγματικά να πετύχεις το όνειρο σου! Σου εύχομαι ολόψυχα να μπεις στη Αστυνομία και να εξελιχθείς όσο πιο ψηλά γίνεται!

    Σε ευχαριστώ πολύ! Αν θέλεις μπορούμε να επικοινωνούμε με όποιο μέσο προτιμάς!


    Υγεία, ευημερία,τύχη! ������������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σας ευχαριστώ πολύ Ελίνα για τις ευχές σας!!
    Και εγω σας εύχομαι να είστε δυνατή και να μην εγκαταλείπετε ποτέ τον αγώνα και την προσπάθεια για το οτιδήποτε στη ζωη σας!!
    Email χρησιμοποιώ.. τόσο εσείς οσο και εγώ για την ασφάλεια μας..την προστασία μας ,θεωρώ οτι δεν είναι καλή ιδέα να γίνει δημοσίευση ..
    Ωστόσο,υπο άλλες συνθήκες..μου αρέσει να ακούω ..,να επικοινωνώ,να βοηθάω!
    🙄

    ❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλώς δεν υπάρχει πρόβλημα θα σε κρατάω ενήμερη!

    Καλή συνέχεια!!!! Θα τα ξαναπούμε ❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σαφώς και θα τα ξαναπούμε!!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!Οτι θελήσετε στείλτε μου!!Βέβαια ..απο αυτη τη φόρμα δεν μπορείς να μοιραστείς δημόσια προσωπικά δεδομένα..αλλα θα χαρώ πολυ!!Εκφράζεστε υπέροχα και μου άρεσε πολύ η συνομιλία μας!!
    Να προσέχετε ❤❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Να προσέχεις και εσύ!Να είσαι καλά Eirilena!!! Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα μπορεί να σου έχω φρέσκα νέα!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε και να επικοινωνήσουμε ελεύθερα από εδώ αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε μια λύση για να τα πούμε πιο προσωπικά!! ������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο καιρό θα κλείσω τα 22. Έχω πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο και θα ξανά δώσω πανελλήνιες αν αλλάξει το ύψος. Θεωρείτε ότι στην προκήρυξη που θα βγει, θα υπάρξει αλλαγή ; εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

      Διαγραφή
    2. Ναιιι θα βρούμε ☺❤❤ ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
    3. Καλή τύχη σου εύχομαι!!Χρόνια πολλά οτι καλύτερο!! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ!!ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!! ☺

      Διαγραφή
  43. Προς τον/την ανωνυμο/η μπράβο σου που αν και έχεις πτυχίο έχεις τη θέληση να ξανά δώσεις!!! Εγώ προσωπικά πιστεύω πώς μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει σίγουρα η αλλαγή δεν μπορούν να παραβλέψουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων! Αν μάθω το οτιδήποτε θα σε κρατώ ενήμερη/ω .


    Καλή επιτυχία πίστη υπομονή και κουράγιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μπράβο παιδιά σας θαυμάζω και τους δύο τον ανώνυμο/η και τη Eirilena που αν και μεγαλύτερα παιδιά 20+ έχετε θέληση και τόσο μεγάλη υπομονή ώστε να ξανά δώσετε!

    Θαυμάζω γενικά τους ανθρώπους που ακόμη και σε λίγο πιο μεγάλη ηλικία μπαίνουν ξανά στη διαδικασία των εξετάσεων!

    Είστε όλοι/όλες φωτεινά παραδείγματα!

    Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε εσάς παιδιά και σε όλες και σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλη μας τη ζωή υπομονή πρέπει να έχουμε για όλα..
      ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
      ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ❤❤

      Διαγραφή
  45. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Βγήκε μια προκήρυξη του λιμενικού για πτυχιούχους. Το ύψος είναι 1,70 για άνδρες ενώ για γυναίκες 1,65. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν και τις προκαταρτικες εξετάσεις που απαιτούνται για τα σώματα ασφαλείας . Στο παρελθόν παρόμοιες προκηρυξεις ζητούσαν ύψος 1,70 και για άνδρες και για γυναίκες ενώ τώρα από ο, τι φαίνεται αυτό άλλαξε. Στέλνω και τον σύνδεσμο με την προκήρυξη για να τσεκάρετε. Μήπως αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα κατέβει το όριο ύψους για τις γυναίκες και στην αστυνομία και στην πυροσβεστική και στο λιμενικό για αυτούς που θέλουν να μπουνε με πανελλήνιες. Προσωπική εκτίμηση. Τι πιστεύετε;
      Η σχετικη προκήρυξη που αναφέρω βγήκε πριν λίγες ώρες και είναι διαθέσιμη εδώ : https://www.google.com/amp/s/workenter.gr/el/article/31434/limeniko-asep-nea-prokhruxi-gia-proslhpseis-ptuxiouxon%3fa

      Διαγραφή
  46. Σίγουρα θα βγεί προκήρυξη σε περίπτωσή που εφαρμοστεί αυτό το νέο όριο.
    Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!!
    Να στε καλά!! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σας υπέρ ευχαριστούμε για τη ενημέρωσηηη !!!!!!!!!!! Να είστε πάντα καλά για ότι νεότερο παρακαλώ στείλτε μας !!!! Πραγματικά μακάρι να εφαρμοστεί και στη ΕΛΑΣ μας φτιάξατε τη ημέρα!!!!!!!!! Μακαριιι να κατεβειιι το υψοςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μόλις τώρα είδα και εγώ την προκήρυξη λέει 1,65 το ύψος για τις γυναίκες στο Λιμενικό αναμένουμε τη προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας για να δούμε επίσημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα! Είχαμε νεώτερα σχετικά με το ύψος. Υπάρχουν σάιτ που λένε ότι πήγε 1.65 ξέρετε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είχαμε κανένα νεώτερο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή