Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση για τις διαδικασίες εισαγωγής σπουδαστών στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές και τις ΑΕΝ
































Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Για την εισαγωγή σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος απαιτούνται προκαταρκτικές εξετάσεις ενώ για τις Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού απαιτούνται υγειονομικές εξετάσεις. 

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πυροσβεστικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Κατά την υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) καλούνται να δηλώσουν την επιθυμία τους για εισαγωγή στις συγκεκριμένες σχολές. 

Ωστόσο, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

- Η δήλωση είναι ενδεικτική της επιθυμίας του υποψηφίου για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές του Λιμενικού Σώματος, Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

- Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού απαιτείται να υποβάλει και αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθεί ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2022.


- Το panelladikes24 θα ενημερώσει για κάθε εξέλιξη σχετικά με τις προκηρύξεις για τις συγκεκριμένες σχολές.

- Επισημαίνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος για να είναι υποψήφιος για τις Σχολές αυτές θα πρέπει να τις δηλώσει και στο Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση - Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές του Λιμενικού Σώματος και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος για αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

- Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές - ΑΕΝ μπορούν να δουν αναλυτικές πληροφορίες στο σύνδεσμο που ακολουθεί.


Δείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου