Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Αυτοψία Συρίγου στην Ηλεία για δυνατότητα ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου























Επίσκεψη στο Νομό Ηλείας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος

Σειρά συναντήσεων σε Αρχαία Ολυμπία, Πύργο και Αμαλιάδα πραγματοποίησε χθες (15/12) ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος.

Ξεκινώντας από το Δημαρχείο και στo πλαίσιo διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο κο Γιώργο Γεωργιόπουλο, τους αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες ανάπτυξης στην Αρχαία Ολυμπία δομών παιδείας σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού που θα μπορούν να υλοποιούν εκεί μέρος των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων. Η Αρχαία Ολυμπία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ισχυρά ονόματα της χώρας που μπορούν να προσελκύσουν Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την ανάπτυξη τέτοιων δομών, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων υποδομών.

Επισκέφθηκε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πύργου, συνοδεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή κου Χρήστου Μπούρα.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας Κο Γιάννη Λυμπέρη και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας και του 2ου ΕΠΑΛ.

Τον Υφυπουργό Παιδείας συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Βούτσινος και η Βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου