Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Αύριο (10/10) η συνάντηση Δένδια - Πιερρακάκη για τις αλλαγές στην εισαγωγή και τη φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές























Αύριο, Πέμπτη 10/10, και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Yπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη, με αντικείμενο την προσέλκυση νέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Το μειωμένο ενδιαφέρον για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια την εμφάνιση κενών θέσεων στις Σχολές και στις χαμηλές βάσεις εισαγωγής μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν διάφορες λύσεις (δυνατότητα εισαγωγής από περισσότερα επιστημονικά πεδία, αύξηση μισθού σπουδαστών, πιο ελκυστικές σπουδές κτλ.) με πιο πιθανό σενάριο να μην ισχύσουν από τη φετινή χρονιά.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης:





Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Μήπως με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να μπουν οι σχολές της Αστυνομίας και στον Κλάδο Υγείας των ΓΕΛ όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Λιμενικό) που έχουν μπει ήδη από το 2020; Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι για το θέμα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο σε κάποιο σάιτ έως τώρα. Στα Σ.Α δεν υπάρχει πρόβλημα με κενές θέσεις.
    Η πρόσβαση κι από τα 3 πεδία έγινε μετά από σύσκεψη των υπουργών Άμυνας και Παιδείας για τις στρατιωτικές σχολές οι οποίες έμειναν με κενές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή