Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Η κυβέρνηση στηρίζει την ίδρυση και λειτουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο ΔΠΘ (Ορεστιάδα)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/10) εκδήλωση στην Ορεστιάδα, για την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του νομού Έβρου
.

Για την παιδεία, ιδρύονται και θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία μουσικό γυμνάσιο στην Ορεστιάδα και παράρτημα κέντρου δια βίου μάθησης στο Σουφλί, με ειδικότητες που συνδέονται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Εξετάζεται ακόμα η σύσταση Τμήματος Κτηνιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με έδρα την Ορεστιάδα.

Σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δράσεις οι οποίες έχουν να κάνουν συνολικά με την εκπαίδευση: κέντρο δια βίου μάθησης στο Σουφλί και ναι, ίδρυση της νέας Κτηνιατρικής Σχολής στον Βόρειο Έβρο, στην Ορεστιάδα. Από τη στιγμή που αυτή θα είναι η επιθυμία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, εμείς θα στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε κάτι το οποίο αποτελούσε ζητούμενο για τον Βόρειο Έβρο εδώ και πολλά χρόνια, να μπορέσει να γίνει πράξη.

Η ενίσχυση συνολικά του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Χαίρομαι που ο κ. πρύτανης υπενθύμισε το γεγονός ότι είχαμε βρεθεί μαζί πριν από έναν χρόνο και κάτι και μας είχε παρουσιάσει, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, το σχέδιό του για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ως ενός πυλώνα, όχι απλά εκπαιδευτικού, αναπτυξιακού σε μια τόσο κρίσιμη γεωγραφική περιφέρεια.

Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε - θέλω να θυμίσω ότι είναι το σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά δημιούργησε και το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας - και σήμερα έχετε το νομοθετικό εργαλείο αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία να μπορέσετε να προχωρήσετε στην υλοποίηση αυτού του πολύ μεγάλου οράματος που έχετε.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη

Απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να στηρίξει η κυβέρνηση την ίδρυση και λειτουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ορεστιάδα, εφόσον πάρει θετική έγκριση από την αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή ΕΘΑΕ.

Το αίτημα διατύπωσε ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης.

Η Κτηνιατρική Σχολή θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2026.

Θα λειτουργήσει Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θράκης στο Σουφλί.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου