Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Μετεγγραφές Φοιτητών - Στη Βουλή η τροπολογία με διατάξεις που αφορούν την ειδική μέριμνα για τρίτεκνες, πολύτεκνες και άλλες οικογένειες - Αναλυτικές πληροφορίες




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση του ΥΠΑΙΘΑ για τις Μετεγγραφές Φοιτητών με την οποία ενισχύεται ο θεσμός οικογένειας, καθώς λαμβάνεται ειδική μέριμνα υπέρ των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, επιπλέον, ενισχύεται η προστασία των ορφανών φοιτητών και όσων έχουν γονέα, τέκνο, αδελφό/η σύζυγο ο οποίος έχει αναπηρία ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για τις Μετεγγραφές Φοιτητών θα έχετε πλήρη ενημέρωση και στη σελίδα Μετεγγραφές Φοιτητών - Ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου ''Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης'' συμπεριλήφθηκε η τροπολογία υπ΄ αριθμ. 257/22/18.10.2024 με δύο άρθρα της να αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών:
  • Άρθρο 2 Μετεγγραφή βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 75 ν. 4692/2020
  • Άρθρο 3 Μετεγγραφή αδελφών προπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών - Αντικατάσταση άρθρου 76 ν. 4692/2020
Γιατί είναι αναγκαία η ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση

Άρθρο 2: Η μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων για τη διενέργεια των μετεγγραφών ατόμων που φοιτούν σε πρόγραμμα σπουδών πρώτου κύκλου ΑΕ.Ι./Α.Ε.Α. με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία πρέπει να ενισχυθεί, προς τον σκοπό πιο ολοκληρωμένης προστασίας οικογένειας. Με την προτεινόμενη αύξηση μοριοδότησης διευκολύνονται οι σπουδές των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και μελών οικογενειών με ένα ή περισσότερα μέλη που έχει αναπηρία εξήντα τοις εκατό (67%) και άνω ή πάσχει από συγκεκριμένες σοβαρές ασθένειες ή έχει πεθάνει ένας εκ των γονέων.

Άρθρο 3: Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία οι οικογένειες με δύο ή περισσότερα τέκνα που είναι εγγεγραμμένα σε Τμήματα διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων έρχονται αντιμέτωπες με υπέρογκες λειτουργικές δαπάνες για τη συντήρηση πολλών νοικοκυριών με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Μέσα από τη συγκέντρωση όλων ή μερικών αδελφών μία περιφερειακή ενότητα, επέρχεται μείωση των λειτουργικών δαπανών της οικογένειας για την υλοποίηση των σπουδών των μελών της.

Πατήστε εδώ για να δείτε την τροπολογία με όλες τις λεπτομέρειες.

Η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης:



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών καθώς και στη σελίδα Μετεγγραφές Φοιτητών - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου