Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Αβεβαιότητα για την πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές - Οι αλλαγές θα έχουν ισχύ από το 2025;

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποσαφηνιστεί εάν οι στρατιωτικές σχολές θα ενταχθούν και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025
. Η απόφαση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας θα κρίνει εάν υποψήφιοι που στοχεύουν σε μία θέση στις στρατιωτικές σχολές, έχασαν την ευκαιρία να επιλέξουν το 4ο επιστημονικό πεδίο, και να εξετασθούν, όπως θεωρείται, σε ευκολότερα μαθήματα.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Ειδικότερα, όπως είχε παρουσιάσει η «Κ» (6/9) το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί μέτρα ώστε η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις να ξαναγίνει ελκυστική. Έτσι, οι στρατιωτικές σχολές εντάσσονται σε όλα τα επιστημονικά πεδία του μηχανογραφικού δελτίου (έως και τις φετινές Πανελλαδικές ήταν μόνο στο 2ο, των θετικών και τεχνολογικών επιστημών), θα υπάρξει αναπροσαρμογή των μισθών των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές στα πρότυπα των σχολών της αστυνομίας, και θα ανακαινιστούν οι υποδομές των στρατιωτικών σχολών προκειμένου αυτές να ανταποκρίνονται σε σύγχρονα πρότυπα, ώστε η ποιότητα ζωής των σπουδαστών να είναι υψηλή.

Ως προς την ένταξη των σχολών και στα τέσσερα πεδία, πηγές του Υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στην «Κ» ότι η τελική απόφαση για το εάν θα ισχύσει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025 ή του 2026, δεν έχει αποφασιστεί. Ωστόσο η ανακοίνωση των μέτρων πυροδότησε το ενδιαφέρον των φετινών υποψηφίων αλλά και το άγχος τους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επιπλέον:




Δείτε επίσης:



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου