Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Πώς μπορεί κάποιος-α υποψήφιος-α να κάνει αλλαγές στο οριστικοποιημένο Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.; - Ποια η διαφορά στις δύο περιπτώσεις

Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.) έτους 2022 λήγουν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022
.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Πολλοί υποψήφιοι ήδη έχουν οριστικοποιήσει το Μ.Δ ή το Π.Μ.Δ και πολλοί άλλοι βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας τους.

Τι γίνεται αν κάποιος-α υποψήφιος-α θέλει να κάνει αλλαγές το οριστικοποιημένο Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.;

Α. Αναίρεση Υποβολής - εκ νέου Υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Με τις ισχύουσες διατάξεις, ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (ορισιτικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

Β. Αναίρεση Οριστικοποίησης - εκ νέου Οριστικοποίηση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)

Εντός της σχετικής προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο του και θελήσει να κάνει κάποια τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας, ώστε να ληφθεί υπόψη στη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής για εγγραφή σε Δημόσιο ΙΕΚ. Στη διαδικασία αυτή, οι υποψήφιοι μετά την παρέλευση της προθεσμίας ΔΕΝ θα έχουν δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε τροποποίηση.

Δείτε την εγκύκλιο και όλες τις λεπτομέρειες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.) έτους 2022 στο σύνδεσμο που ακολουθεί.





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου