Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) 2022 για εισαγωγή σε Δ.ΙΕΚ - Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
.

Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με την υποβολή του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) έτους 2022 για εισαγωγή σε Δ.ΙΕΚ που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή το Υπουργείο Υγείας ή το Υπουργείο Τουρισμού ή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΓΟ Δήμητρα) ή τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τα ΙΕΚ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

- δικαίωμα υποβολής έχουν
  • οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022 και
  • οι τελειόφοιτοι που απέκτησαν απολυτήριο Λυκείου το 2022, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους,
- η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα πραγματοποιείται μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00,

- αφορά την εισαγωγή των καταρτιζομένων στο Α΄ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2022.

 Όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή σε Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, στην αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο όπως και για τα Δ.ΙΕΚ αρμοδιότητας των άλλων υπουργείων. Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εισαγωγή καταρτιζομένων στα Δ.ΙΕΚ.

 Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων των ΑΕΙ δεν μπορούν να υποβάλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ), καθώς δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ). Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο ΙΕΚ στο οποίο λειτουργεί σε Γ΄ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Οι ειδικότητες Γ' εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2022-2023 στο χειμερινό εξάμηνο είναι ΕΔΩ.

 Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ΄ εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) για επιλογή σε Α΄ εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ καθώς και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

Δείτε επίσης:



panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου